Νέοι θεατρικοί χώροι στην Αθήνα

Αλλοι τρεις νέοι χώροι έκαναν φέτος την εμφάνισή τους στη θεατρική Αθήνα. Ο ιστορικός κινηματογράφος «Ζίνα» της οδού Αλεξάνδρας ανακαινίστηκε πριν από ένα μήνα περίπου σε υπερσύγχρονη θεατρική σκηνή από τις Επιχειρήσεις Θεάματος των Αδελφών Τάγαρη. Το καινούργιο θέατρο «κατοίκησε» ο Θύμιος Καρακατσάνης, εγκαινιάζοντας τη λειτουργία του με το κορυφαίο έργο του Άρθουρ Μίλερ «Ο θάνατος του εμποράκου» σε σκηνοθεσία Γιάννη Ιορδανίδη
▪ (Λεωφ. Αλεξάνδρας 74, Αθήνα, τηλ. 210-6424414. Παραστάσεις: Τετ. 7 μ.μ., Πέμπ., Παρ. 9:15 μ.μ., Σάββ. 6 μ.μ., 9:15 μ.μ., Κυρ. 8 μ.μ.).
Με κύρια χαρακτηριστικά την πολυμορφικότητα και την ευελιξία στο σχεδιασμό και τη δυνατότητα να φιλοξενεί τις πιο απαιτητικές παραγωγές από άποψη διάταξης χώρου και τεχνολογικού εξοπλισμού, το Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος δημιούργησε το Θέατρον. Ένα νέο υπερσύγχρονο πολιτιστικό χώρο. Περιλαμβάνει δύο αίθουσες, την «Ιφιγένεια» και την «Αντιγόνη», η οποία φιλοξενεί αυτή την περίοδο τη νέα παραγωγή του Λάκη Λαζόπουλου «Ο βιοπαλαιστής στη στέγη»

▪ (Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ. 212-2540000. Παραστάσεις: Τετ. – Σάββ. 8:45 μ.μ., Κυρ. 7:30 μ.μ.).

Στα Εξάρχεια, σε μια γειτονιά που κάποτε ήταν σημαντικό σημείο συνάντησης του θεατρόφιλου κοινού, άνοιξε ο καινούργιος θεατρικός χώρος Studio Μαυρομιχάλη. Μια ζεστή αίθουσα χωρητικότητας 70 θέσεων με δυνατότητα αλλαγής της σχέσης κοινού – σκηνής και τεχνολογικά πλήρως εξοπλισμένη. Η σκηνή του Studio άνοιξε τις πύλες της με την «Κληρονομιά» του Μαριβό, σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή, που παρουσιάζει ο Θεατρικός Οργανισμός Νέος Λόγος.

▪ (Μαυρομιχάλη 134, Εξάρχεια, τηλ. 210-6453330. Παραστάσεις: Παρ., Σάββ., Δευτ. 9.15 μ.μ., Κυρ. 7.30 μ.μ.).

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ / AGENDA, Σάββατο, 06.12.08

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Σχολιάστε