«Έξοδος» στο θέατρο Συνεργείο για πέντε σκηνοθέτες και πέντε συγγραφείς

  • Από τις 29 Ιανουαρίου

Στο θέατρο Συνεργείο (Κολωνού 31, Μεταξουργείο) πέντε σκηνοθέτες προσκαλούν πέντε σημαντικούς νεοέλληνες συγγραφείς να ανασύρουν θησαυρούς της αρχαίας τραγωδίας και να τους αναμείξουν με εύφλεκτα υλικά του παρόντος. Αποτέλεσμα η παράσταση Έξοδος, που ανεβαίνει από τις 29 Ιανουαρίου.

Η παράσταση συνδέει τα πέντε κείμενα με κοινό παρονομαστή μια δυνατή ομάδα ηθοποιών, τους Μαρία Αιγινίτου, Ειρήνη Δράκου, Δέσποινα Κούρτη, Άννα Κουτσαφτίκη, Σπύρο Τσεκούρα και Χάρη Χαραλάμπους, οι οποίοι θα συνοδεύουν το κοινό από την είσοδό του στο Συνεργείο έως την «Έξοδο».

Πέντε νέοι σκηνοθέτες, η Γιολάντα Μαρκοπούλου, η Λίλλυ Μελεμέ, ο Δημήτρης Μπίτος, η Ελένη Μποζά και ο Άρης Τρουπάκης, έχοντας ήδη διαγράψει ο καθένας την δική του ατομική πορεία στον θεατρικό χώρο, συσπειρώθηκαν κάτω από την ίδια στέγη, το Συνεργείο. Οι Δημήτρης Γκενεράλης, Βαγγέλης Ραπτόπουλος, Σάκης Σερέφας, Αλέξης Σταμάτης και Μισέλ Φάις, αποδέχτηκαν την πρόσκληση-πρόκληση, μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι και παρακολούθησαν από κοντά τη διαδικασία των προβών, έτοιμοι ακόμα και να ανατρέψουν το ίδιο τους το υλικό, προκειμένου να συμβάλλουν στη δημιουργία μιας ενιαίας παράστασης.

Στο καινούριο Συνεργείο οι θεατές θα έρθουν αντιμέτωποι με πολλές μικρές εκπλήξεις. Αυτό που φαίνεται εξωτερικά σαν ένα ακόμη κτήριο του Μεταξουργείου, στο εσωτερικό του κρύβει λαβύρινθους, δασώδης διαδρόμους και περάσματα κι επιφυλάσσει στον θεατή ένα μαγικό ταξίδι, σχεδιασμένο αριστοτεχνικά από τους Αλεξάνδρα Σιάφκου και Αριστοτέλη Καρανάνο.

Στο πλαίσιο της παράστασης προγραμματίζονται και συζητήσεις με τους συγγραφείς, ενώ αργότερα το Συνεργείο θα φιλοξενήσει το project «Give Me a Sign», το καλλιτεχνικό εργαστήρι για παιδιά και νεαρούς πρόσφυγες Station Athens, καθώς και άλλες θεατρικές και μουσικές παραστάσεις.

Οι παραστάσεις δίνονται από Πέμπτη έως Κυριακή στις 9 το βράδυ. Η παράσταση διαρκεί 100 λεπτά. Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ (10 ευρώ φοιτητικό). Κρατήσεις στο τηλέφωνο 6981 802544.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Σχολιάστε