Οταν οι μάσκες πέφτουν…

Το πολυσυζητημένο, βραβευμένο με τρία βραβεία ΤΟΝΥ (καλύτερου θεατρικού έργου, καλύτερης σκηνοθεσίας, καλύτερου γυναικείου ρόλου για το 2009) και το βραβείο Olivier για την καλύτερη νέα κωμωδία, εκρηκτικό έργο της Γαλλίδας συγγραφέως Γιασμίν Ρεζά «Ο Θεός της σφαγής» ανεβαίνει το Σάββατο, στο θέατρο «Κάτια Δανδουλάκη», σε μετάφραση Γιώργου Βούρου και σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή με τους Γιάννη Βούρο, Κάτια Δανδουλάκη, Κατιάνα Μπαλανίκα και Γιάννη Φέρτη.

Δύο σύγχρονα ζευγάρια – ενωμένα με τα δεσμά του γάμου – συναντώνται με αφορμή το άγριο ξύλο που έπαιξαν τα παιδιά τους. Η πρόθεσή τους είναι να τα συμφιλιώσουν και να ξαναφτιάξουν το κλίμα ανάμεσά τους. Αντ’ αυτού, οι τέσσερις αυτοί αξιοπρεπείς, σύγχρονοι πολίτες μετατρέπονται σε άγρια θηρία. Ενώ προσπαθούν απεγνωσμένα να κρατήσουν τα προσχήματα, δεν έχουν και μεγάλη κλίση στο συμβιβασμό. Η συμφιλίωση λήγει απότομα. Με χτυπήματα κάτω από τη μέση, οι ανοιχτόμυαλοι και γενναιόδωροι «μεσολαβητές» δεν μπορούν πια να συγκρατηθούν, οι μάσκες πέφτουν και το προσωπείο της ευγένειας πνίγεται σε μια θάλασσα μικροπρέπειας…

Ο καυγάς των δυο παιδιών θα χρησιμεύσει σαν ρινγκ του μποξ στους επιπόλαιους γονείς τους. H Γιασμίνα Ρεζά επικαλείται με αγαλλίαση τα παράδοξα και τα όρια των ηθικών και γενναιόδωρων λόγων μας: Μικρή συνηθισμένη σκηνή σφαγής ανάμεσα σε πολιτισμένους ενήλικες.

 

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Σχολιάστε