Νέες πρεμιέρες: «Τελεία.gr» στο θέατρο Στοά, «Η Σονάτα των Ατρειδών» στο Θέατρο της Ανοιξης, «Ορέστης» στο Εναστρον

«Τελεία.gr», στο θέατρο «Στοά»

Τρεις συγγραφείς, ογδόντα σκηνές, διακόσιοι ρόλοι και έντεκα ηθοποιοί συνθέτουν το νέο θεατρικό εγχείρημα της «Στοάς» με τον αινιγματικό τίτλο: «ΤΕΛΕΙΑ GR». Προϊόν συλλογικής εργασίας των Παναγιώτη Μέντη, Θανάση Παπαγεωργίου και της θεατρικής ομάδας «ExAnimo», ξεκίνησε να γράφεται δύο χρόνια πριν από τους Παναγιώτη Μέντη και Θανάση Παπαγεωργίου. «Στην αρχή σκόρπιες ιδέες, μετά πιο συγκεκριμένα θέματα, στο τέλος καθαρός ο στόχος: Να γράψουμε γι’ αυτά που μας πνίγουνε, να καταγγείλουμε τη σαπίλα και τη διαφθορά, να σατιρίσουμε την άφιξή μας στον πάτο του βαρελιού».Δεν είναι η πρώτη φορά που η «Στοά» συνεργάζεται με νέους συγγραφείς και ηθοποιούς. Είναι, όμως, η πρώτη συνεργασία του με συμπαραγωγή. H «ExAnimo» αποτελείται από πέντε ηθοποιούς και έχει ήδη δοκιμαστεί με δύο παραγωγές που είχαν ιδιαίτερη επιτυχία, το «Sorry, soldout» το 2005 και το «Νοσφεράτους Διδόντικους» το 2006, που παίχτηκε τρεις συνεχόμενες χρονιές. Από την πλευρά της «Στοάς» θα πάρουν μέρος: Θανάσης Παπαγεωργίου, Εύα Καμινάρη, Παναγιώτης Μέντης, Νάντια Περιστεροπούλου, Ευδοκία Σουβατζή και Νίκη Χαντζίδου και από τους «ExAnimo» οι: Παύλος Εμμανουηλίδης, Δημήτρης Ζωγραφάκης, Ρόζα Κυρίου, Ντίνα Λαδοπούλου και Ζήσης Ρούμπος. Σκηνοθεσία Θανάση Παπαγεωργίου, σκηνικά – κοστούμια Λέας Κούση, χορογραφίες Μαρίας Αλβανού.

  • Στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Γιάννη Ρίτσου», που αφιερώνει στον Μίνω Βολανάκη και διοργανώνει το «Θέατρο Συν Κάτι», στο θέατρο «Εναστρον», το «Θέατρο 22 Μαΐου» και ο ηθοποιός Νίκος Αϊβαλής παρουσιάζει μέχρι αύριο, τον «Ορέστη» του Γιάννη Ρίτσου. Ο Ορέστης, μιλώντας στον φίλο του Πυλάδη (μονολογώντας), αποκαλύπτει την ανθρώπινη πλευρά του, τα συναισθήματα και τις σκέψεις του, πριν σκοτώσει τη μητέρα του και τον εραστή της. Εικαστική επιμέλεια: Γιάννης Μιγάδης. Μουσική: Μιχάλης Ανδρονίκου.
  • Το «Θέατρο της Ανοιξης», τιμώντας τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Γιάννη Ρίτσου, ανεβάζει σήμερα, την παράσταση «Η Σονάτα των Ατρειδών», βασισμένη στην ποίηση του Ρίτσου, ιδιαίτερα στα πρόσωπα του μύθου των Ατρειδών, όπως παρουσιάζονται στη συλλογή «Τέταρτη Διάσταση». Η παράσταση θα διαφοροποιείται στη διάρκεια της θεατρικής περιόδου σαν εξελισσόμενη εργασία. Δραματουργική επεξεργασία – σκηνοθεσία Γιάννη Μαργαρίτη, σκηνικό – κοστούμια Δημήτρη Κακριδά, τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου. Τα κείμενα ερμηνεύει η Χρυσάνθη Δούζη, ενώ τα τραγούδια ο Κώστας Θωμαΐδης.
  • Στο θέατρο «Ελπίδα» (Αριστοτέλους 53 & Σμύρνης, πλατεία Βικτωρίας, τηλ. 210-8229030), ο θίασος «Τέχνη και Δράση» παρουσιάζει το έργο του Ντόναλντ Μάργκιουλις «Δείπνο με φίλους». Μετάφραση Νίκης Τατάκη, σκηνοθεσία Αντώνη Περπινιά, σκηνικός χώρος Λυδίας Pomarici, μουσική επιμέλεια Γιάννη Σφυρή, φωτισμοί Κωνσταντίνου Περπινιά, βίντεο Ανδρέα Οικονομάκη. Παίζουν: Μαρίνα Μπακοπούλου, Νατάσσα Χαϊδά, Αντώνης Περπινιάς, Νίκος Τριανταφυλλόπουλος.
  • Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

    Σχολιάστε