«Τρεις φορές γυναίκα»

Μπορεί να αρνήθηκε να παίξει στον μονόλογο «Το μπουφάν της Χάρλεϊ ή Πάλι καλά» του Βασίλη Κατσικονούρη, όπως όλα δείχνουν όμως δεν θα μείνει εκτός θεάτρου φέτος η Μίρκα Παπακωνσταντίνου.

«Τρεις φορές γυναίκα»

Της έγινε πρόταση να περιοδεύσει ανά την Ελλάδα με το «Τρεις φορές γυναίκα» που θα ανέβει σε διασκευή Ρήγα – Αποστόλου και σκηνοθεσία του πρώτου, και εκείνη είναι θετικότατη απ ό,τι μαθαίνω – κλείνει οσονούπω δηλαδή, αλλά δεν έχουν μπει ακόμα οι υπογραφές. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το «Τρεις φορές γυναίκα» είχε προταθεί από τους Ρήγα – Αποστόλου και παλαιότερα στην ηθοποιό, αλλά είχε άλλες ανειλημμένες υποχρεώσεις και έτσι το είχαν ανεβάσει με τη Σοφία Φιλιππίδου και τον Παύλο Κοντογιαννίδη στο θέατρο «Κιβωτός».

«Τρεις φορές γυναίκα»

Επειτα από χρόνια η ιδέα έπεσε και πάλι στο τραπέζι κι αυτή τη φορά η Παπακωνσταντίνου δεν πρόκειται να πει «όχι». Παραμένω στο ίδιο θέμα, γιατί έχουν γίνει ζυμώσεις και για τον πρώτο ανδρικό ρόλο, και όλα δείχνουν ότι στο πλάι της Μίρκας Παπακωνσταντίνου θα δούμε τον απόντα για πολύ καιρό από το σανίδι Αντώνη Καφετζόπουλο. Το «πάντρεμά» τους μοιάζει φιλόδοξο και υπόσχεται πολλά. Αναμένουμε.

Οι πρόβες – αν όλα πάνε καλά, που εκεί οδηγείται το πράγμα – θα ξεκινήσουν μέσα στον Νοέμβριο προκειμένου να αρχίσει η περιοδεία μέσα στις γιορτές. Οι Ρήγας – Αποστόλου κοίταξαν εκ νέου το κείμενο, έκαναν ένα λίφτινγκ και ο πρώτος είναι πανέτοιμος να κλείσει και τον υπόλοιπο θίασο που θα είναι στο πλάι των Παπακωνσταντίνου και Καφετζόπουλου.

Η Ολγα Τουρνάκη, από τις σημαντικότερες ηθοποιούς της γενιάς της, θα παίξει τον ρόλο της κυρίας Τέσμαν στην «Εντα Γκάμπλερ» που ετοιμάζει πυρετωδώς για το «Αμφι-θέατρό» του ο Σπύρος Ευαγγελάτος.

Η ισχυρή μονάδα του θεάτρου μας, που έχει γράψει τη δική της ιστορία στον χώρο, δέχτηκε με χαρά την πρόταση και μπήκε στις πρόβες με ορμή και δυναμική.

Παραμένω στην «Εντα Γκάμπλερ» για να αναφερθώ στον μαραθώνιο που τρέχει η Μαρίνα Ασλάνογλου από τις πρόβες του έργου του Ιψεν που κρατά τον ομώνυμο ρόλο στις παραστάσεις του «Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι» του Ουίλιαμς που επαναλαμβάνεται στο ίδιο θέατρο, έπειτα από την περσινή καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία του που σπάει και φέτος πόρτες, με εκείνη στον ρόλο της Κάθριν. Η κούραση είναι μεγάλη, αλλά το στοίχημα μεγαλύτερο!

Μπορεί να τελείωσε μόλις την περασμένη άνοιξη τη σχολή του Εθνικού Θεάτρου, το υπό εξέλιξη ταλέντο του όμως του άνοιξε πόρτες και προχωρεί εξαιρετικά δυναμικά. Ο λόγος για τον νεαρότατο Παναγιώτη Μπρατάκο που κάνει αυτόν τον καιρό την παρθενική του εμφάνιση στο θέατρο – παίζει στα «Ορφανά» στο «Αγγέλων Βήμα» σ’ έναν πρώτο ρόλο και κερδίζει τις καλύτερες εντυπώσεις – και έχει κλείσει ήδη και την επόμενη εμφάνισή του. Θα παίξει στον «Βιοπαλαιστή στη στέγη» που θα ανεβάσει στο «Θέατρον» της Πειραιώς ο Λάκης Λαζόπουλος.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο νεαρός ηθοποιός πήρε και τις δύο δουλειές από οντισιόν που έδωσε στον Κοραή Δαμάτη και στον Λαζόπουλο. Τι σημαίνει αυτό; Οτι είναι μύθος – πολλές φορές – το «έργο» στημένες οντισιόν!

Ακόμα μία λεπτομέρεια είναι ότι ο νεαρός αυτός ηθοποιός μένει ολόγυμνος σε κάποια σκηνή της παράστασης για τις ανάγκες του ίδιου του έργου, χωρίς όμως να προκαλεί ή να ενοχλεί.

  • Βασίλης Μπουζιώτης, ΕΘΝΟΣ, 30/10/2009
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Σχολιάστε