Αγανάκτηση για όσους μας έριξαν στα… σκουπίδια

  • Λέει «Πού πας Γιωργάκη με τέτοιον καιρό» στο «Αθήναιον», με τον Στάθη Ψάλτη να ντύνεται… Τζούλια

Ο Γιώργος Κωνσταντίνου, που είχε φέτος τη διπλή χαρά να πάρει θερμές κριτικές από κοινό και ειδήμονες για την ερμηνεία του στον «Αμπιγιέρ» και να αποσπάσει το Ειδικό τιμητικό βραβείο στα τηλεοπτικά βραβεία του «TV Εθνος» «Πρόσωπα 2009», πρόκειται να «χτυπήσει» επιθεωρησιακά και πάλι. Οι πληροφορίες μας λένε ότι θα σκηνοθετήσει και θα πρωταγωνιστήσει στην επιθεώρηση «Πού πας Γιωργάκη με τέτοιον καιρό», η οποία θα φιλοξενηθεί στο θέατρο «Αθήναιον» από τα τέλη Μαΐου και μετά.

Αγανάκτηση για όσους μας έριξαν στα... σκουπίδια

Ο Κωνσταντίνου θα ηγηθεί πολυμελούς θιάσου έχοντας στο πλάι του τον Στάθη Ψάλτη και τη Μάρθα Καραγιάννη, αλλά και τους Κώστα Ευριπιώτη, Σόφη Ζαννίνου, Βασίλη Ζωνόρο, Αλεξάνδρα Καρακατσάνη, Χριστίνα Ψάλτη, Τίσα Βασιλάκη και Εύα Γαλανού. Ο ίδιος, όπως μας είπε, θα υποδυθεί έναν κλοσάρ που βρίσκεται στα όρια της πείνας και ψάχνει τα σκουπίδια για να επιβιώσει.

Αγανάκτηση για όσους μας έριξαν στα... σκουπίδια

«Εβγαινα απ’ το «Κάπα»» μου λέει, «όπου έπαιζα στον «Αμπιγιέρ», κι ήταν καθημερινή αυτή η εικόνα των ανθρώπων που ήταν χωμένοι στους κάδους των σκουπιδιών. Από αυτούς εμπνεύστηκα κι έγραψα το κείμενο που κάνει βιτριολική κριτική σε όσους μας οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση, σε όσους μας έριξαν στα σκουπίδια! Κάποια στιγμή ο ήρωας που θα παίξω θα θέσει στο κοινό το ερώτημα: Πώς χρωστάμε χρήματα που δεν τα έχουμε πάρει και είναι το ερώτημα όλων μας αυτό στη δεινή θέση που βρισκόμαστε. Πώς φτάσαμε σε αυτήν την κατάντια, πώς;».

  • Ιδανική εποχή

Ο Κωνσταντίνου πιστεύει ότι η εποχή είναι ιδανική για επιθεώρηση, μια και είναι πολλά τα κακώς κείμενα και ο κόσμος έχει βγει από τα ρούχα του πια! Μου περιγράφει τα νούμερα, σιγοτραγουδά το «Γιατί πέφτει πείνα, πείνα καμπάνα», που παραλλάσσει γνωστό διαφημιστικό, και δίνει τη σκυτάλη στον Στάθη Ψάλτη, που συναινεί ότι «είναι μια ιδανική περίοδος για επιθεώρηση, μια και ο κόσμος θέλει να αρθρώσει μέσα από εμάς το δριμύ του κατηγορώ σε όσα τον καπελώνουν και όσα τον οδηγούν στα σκουπίδια!». Ο ηθοποιός που έχει φάει με το κουτάλι την επιθεώρηση θα ερμηνεύσει την «Απόλυτη Ελληνίδα Σταρ» Τζούλια Αλεξανδράτου και θα φτάσει στο δεύτερο μέρος, που θα είναι όλο στημένο ως «Ελλάδα έχεις ταλέντο», να βγει μ’ ένα μπουκάλι σαμπάνια ανάμεσα στα πόδια, για να πει πώς ένιωσε σε όλο αυτό το σκηνικό. «Το βασικό μου νούμερο είναι το «Ο Στάθης και το… κουπί του», κι όχι, μην πάει το μυαλό σας στον Γιωργάκη και το κανό του. Θα παίξω τον πολύπαθο Ελληνα που τραβάει κουπί και προσπαθεί να μην πνιγεί στα κύματα που έρχονται από το εξωτερικό αλλά και από το εσωτερικό!». Ο ίδιος θα υποδυθεί και μια γριά, «τη Συμπεθέρα απ’ τα Τίρανα, που έρχεται να βρίσει τους πάντες και να μη χαριστεί πια σε κανέναν», ενώ πρόκειται να κάνει δριμεία κριτική και «στην αντισεξουαλική Ανγκελα Μέρκελ, με τρόπο που δεν μπορώ να σου περιγράψω» [γελά]. Και οι δύο πιστεύουν ότι ο κόσμος θα στηρίξει τη δουλειά τους, μια «και έχει ανάγκη να γελάσει, να ξεδώσει, να δραπετεύσει απ’ όλη αυτήν την τρομολαγνεία!».

  • Χαμηλό εισιτήριο
    Mε τη σύμφωνη γνώμη των παραγωγών αδελφών Τάγαρη οι παραστάσεις θα έχουν πολύ χαμηλό εισιτήριο -20 και 15 ευρώ- «μια και οι δύσκολοι καιροί μας το επιβάλλουν!».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗΣ, EΘΝΟΣ, 08/05/2010

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Σχολιάστε