Στην πυρά ο Καρνάβαλος. Έπεσε η αυλαία για το Πατρινό Καρναβάλι

Χιλιάδες καρναβαλιστές κατέκλυσαν την Κυριακή τους δρόμους της Πάτρας, χωρίς να πτοηθούν από την βροχή που συνόδευσε την παρέλαση το απόγευμα. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν το βράδυ με το κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου, που φέτος είχε «ντυθεί» με τα χρώματα του κλόουν.

To άρμα του Βασιλιά Καρνάβαλου

Από τα φετινά άρματα ξεχώρισαν αυτά της βασίλισσας, που ήταν εξ ολοκλήρου άνθινο και σε σχήμα καρδιάς, το «Καρναβαλικό Big Bang», το «No Smoking» που σατιρίζει την απαγόρευση του καπνίσματος, η «Πράσινη Ανάπτυξη», το «Τραβάει ο οργανισμός μας το κουπί», η «Σάτιρα στην σάτιρα», τα «Λαχανάκια Βρυξελλών» και «Η μάχη του πάρκινγκ». Δεν έλειψαν, φυσικά, και τα άρματα με πολιτικούς.

Στην παρέλαση έλαβαν μέρος περίπου 30.000 καρναβαλιστές. Η μεγάλη παρέλαση ξεκίνησε στις 2.00 το μεσημέρι με την μπάντα του δήμου Πατρέων και τις μαζορέτες από σχολές χορού της Πάτρας. Στην συνέχεια έκανε την εμφάνισή του ο βασιλιάς καρνάβαλος, που φέτος ήταν ντυμένος στα χρώματα του κλόουν. Η παρέλαση συνεχίστηκε με τα υπόλοιπα άρματα, που είχε κατασκευάσει το καρναβαλικό εργαστήριο του Δήμου.

Μετά τα άρματα ακολούθησαν οι περίπου 30.000 καρναβαλιστές μέλη των 118 πληρωμάτων του «κρυμμένου θησαυρού». Η μεγάλη παρέλαση ολοκληρώθηκε με τους σοκολατορίχτες, οι οποίοι ανεβασμένοι πάνω στα δικά τους άρματα, πέταξαν στους θεατές ποσότητες σοκολάτας.

Η καθιερωμένη τελετή λήξης πραγματοποιήθηκε στις 9 το βράδυ στον μόλο της Αγίου Νικολάου. Ακροβάτες από την Ιταλία και μια ομάδα με μεσαιωνικά ταμπούρια, από την πόλη Φαέντσα, αποχαιρέτησαν τον βασιλιά Καρνάβαλο, πριν παραδοθεί στην πυρά με τη συνοδεία πλήθους πυροτεχνημάτων.

Η βροχή που έπεφτε στην Πάτρα σε όλη την διάρκεια της τετράωρης παρέλασης δεν εμπόδισε τους καρναβαλιστές που παρέμειναν στους δρόμους της πόλης, στο πλαίσιο της κορύφωσης των εκδηλώσεων του πατρινού καρναβαλιού.

  • Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Σχολιάστε