Από τον Στανισλάβσκι στον Στράσμπεργκ

  • Σεμινάριο θεάτρου του Ανδρέα Μανωλικάκη με θέμα «Ανάλυση Κειμένου»

https://i0.wp.com/cman.pstatic.gr/1397/I4/585062-31010571.jpg

Ο Ανδρέας Μανωλικάκης, ισόβιο μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Actors Studio και πρόεδρος -εκτός από καθηγητής- του μεταπτυχιακού προγράμματος Actors Studio Drama School (Master of Fine Arts) στο Πανεπιστήμιο Pace της Ν. Υόρκης, για τρίτη χρονιά θα πραγματοποιήσει master class στην Ελληνοαμερικανική Ενωση (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι).

Το 20ωρο τετραήμερο εντατικό σεμινάριο θεάτρου στις 7, 8, 11 και 12 Ιανουαρίου, με θέμα «Ανάλυση Κειμένου», απευθύνεται σε ηθοποιούς, σκηνοθέτες, θεατρικούς συγγραφείς, σεναριογράφους, μεταφραστές και θεατρολόγους. Η διδασκαλία του θα βασιστεί στο σύστημα Στανισλάβσκι και στη μέθοδο του Actors Studio. Η «πρώτη ύλη» θα προέλθει από κλασικά και σύγχρονα θεατρικά κείμενα.

Ο Μανωλικάκης στο master class του θα εστιάσει στην κατανόηση και ανάπτυξη όλων των στοιχείων της ιστορίας και των χαρακτήρων και συγχρόνως, θα πραγματοποιήσει μια αναδρομή στις ρίζες και στην εξέλιξη του συστήματος Στανισλάβσκι. Μια διαδικασία που στοχεύει, όπως σημειώνει, στη διέγερση της φαντασίας, της ευαισθησίας, της λογικής και του προσωπικού υλικού του καλλιτέχνη.

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, οι ενδιαφερόμενο θα πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση συμμετοχής, που θα βρουν στην ιστοσελίδα της Ελληνοαμερικανικής Ενωσης http://www.hau.gr/culture, ώς τις 13 Νοεμβρίου. [Ελευθεροτυπία, Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009]

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Σχολιάστε