Φεστιβάλ Devised Theatre: Νέος Κόσμος, νέο αίμα…

  • Έληξε το προηγούμενο Σάββατο το Φεστιβάλ Devised Theatre («Παραστάσεις μικρού μήκους από νέους δημιουργούς») που πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, παρουσιάζοντας ένα πανόραμα πρωτότυπων συνθέσεων – παραστάσεων διάρκειας μέχρι 50 λεπτά, από 14 νέες ελληνικές ομάδες, οι δημιουργοί των οποίων είναι γεννημένοι μετά το 1975. Τα θέματα των παραστάσεων κάλυπταν μεγάλο φάσμα των ανθρώπινων αναζητήσεων και σχέσεων, όπως η πίστη, η απώλεια, η αμαρτία, η αγάπη, ο έρωτας,  η αθωότητα, η κοινωνική ευθύνη, ο χρόνος ως παρόν και παρελθόν, η φιλία κ.ά.
  • Όπως είχε ανακοινωθεί εκ των προτέρων, το Φεστιβάλ είχε διαγωνιστικό χαρακτήρα και η παράσταση που θα συγκέντρωνε τις προτιμήσεις της κριτικής επιτροπής (Β. Θεοδωρόπουλος, Τζωρτζίνα Κακουδάκη, Μαρία Παπαλέξη, Γ. Σαμπατακάκης, Δ. Τσατσούλης) θα συμπεριλαμβανόταν στο ρεπερτόριο του Θεάτρου του Νέου Κόσμου ως παραγωγή του για την επόμενη θεατρική περίοδο.
  • Η ποιότητα των παραστάσεων που παρουσιάστηκαν οδήγησε σε ομόφωνη απόφαση να υπάρξουν δύο νικητές, η ομάδα «5» με την παράσταση 50΄00΄΄ – Διηγήματα (σκηνοθεσία: Δανάη Θεοδωρίδου), με τους: Ιωάννα Ασημακοπούλου, Ευθύμη Θέου, Παναγιώτη Κατσώλη, Γεωργία Παΐζη, και η «Πίστη» με τη Λειτουργία ’09, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Γεωργίου (ερμηνεύουν οι: Λοΐζος Καμπούρης, Γεωργία Κατσίρη, Δημήτρης Κουρέας). Και οι δύο παραστάσεις θα ενταχθούν στο πρόγραμμα της επομένης σεζόν, ως παραγωγές του Θεάτρου του Νέου Κόσμου. [Η ΑΥΓΗ: 05/06/2009]
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Σχολιάστε