Το θέατρο βγαίνει… στον δρόμο

Την… ψυχή τους στον δρόμο υπόσχονται να ανοίξουν στο αθηναϊκό κοινό οι συντελεστές του Θέατρο Δρόμου Helix, καθώς και όλοι οι καλλιτέχνες που από σήμερα μέχρι και τη Δευτέρα συμμετέχουν στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου της Αθήνας.

Ξεδιπλώνοντας το σύνθημα «Η ψυχή στο δρόμο», παρμένο από τις Βάκχες του Ευριπίδη, σήμερα στις 9.00 μ.μ., έξω από το Παναθηναϊκό Στάδιο, μετά την επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ, η ομάδα Helix θα παρουσιάσει την παράσταση Dies Irae.

Στις επόμενες τρεις ημέρες σαράντα ομάδες από την Ελλάδα και επτά από την Ισπανία, τη Βραζιλία, την Ουρουγουάη, την Ιταλία, το Ιράν και τη Γερμανία, ετοιμάζονται για μια καλλιτεχνική «κατάληψη» του κέντρου της Αθήνας, στον άξονα της Ερμού και στο Θησείο. Εκεί 170 καλλιτέχνες, μέσα σε μια γιορταστική και πανηγυριώτικη ατμόσφαιρα, πρόκειται να παρουσιάσουν περισσότερες από 200 παραστάσεις (θέατρου, κουκλοθέατρου, θεάτρου σκιών, καθώς και διάφορα χάπενινγκ).

Παράλληλα, αύριο στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με κεντρικό θέμα «Θέατρο του δρόμου», που θα συμπληρωθεί με ένα θεατρικό αναλόγιο που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 12.00 το μεσημέρι στο Cafe Aiolis της οδού Αιόλου (Τόποι Ι Ερεσός, Όρος των Ελαιών, Ηλίας Βενέζης).

Το κλείσιμο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4/10, στο Καλλιμάρμαρο, όπου και θα απονεμηθούν τιμητικά βραβεία στους συμμετέχοντες, ενώ το Θέατρο Helix θα παρουσιάσει το έργο του Κώστα Μουρσελά Ω, τι κόσμος μπαμπά!

Σημειώνεται ότι η διοργάνωση του φετινού δεύτερου φεστιβάλ έγινε δυνατή χάρις στη συνδιοργάνωσή του με τον Δήμο Αθηναίων, αλλά και τη συνεργασία της Πανελλαδικής Ένωσης για την ψυχοκοινωνική αποκατάσταση και την επαγγελματική επανένταξη, αλλά και του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Σχολιάστε