Ετοιμάζονται για χειμώνα

«Συμβολαιογράφος», Μανέ – Καραμίχος

Σε εναλλασσόμενο ρεπερτόριο με το έργο του Αμερικανού συγγραφέα JohnFord Noonan «Οπως η Θέλμα και η Λουίζ», στο «Νέο Ελληνικό Θέατρο» του Γιώργου Αρμένη, «Αίθουσα Κάρολος Κουν», θα παρουσιάζεται η τραγική κωμωδία του Νίκου Βασιλειάδη «Συμβολαιογράφος», από τις 13 του Οκτώβρη. Η θεατρική διασκευή είναι της Εμμανουέλας Αλεξίου και του Γιώργου Καραμίχου, η σκηνοθεσία του Γιώργου Καραμίχου, ο οποίος παίζει μαζί με την Υρώ Μανέ. Μια παράσταση, απολογία και εξομολόγηση μαζί. Ερασμία. Μια γυναίκα με πάθος. Σε λάθος χώρο και λάθος χρόνο. Σε μια επαρχιακή πόλη της Ελλάδος, η Ερασμία, μια χήρα εγκλωβισμένη σε ένα περίπτερο και στα ήθη της μικρής κοινωνίας, οδηγείται στην απουσία. Σχεδιασμός φωτισμών: Κατερίνα Μαραγκουδάκη. Σκηνικά: Χριστίνα Κωστέα. Κοστούμια: Γιώργος Σεπτέμβρης. Μουσική επιμέλεια: Ιάκωβος Δρόσος. Τραγούδι παράστασης: Κώστας Λειβαδάς.

  • Στο «Γκλόρια», το χειμώνα θα ανεβεί η κωμωδία των Χρήστου Γιαννακόπουλου – Αλέκου Σακελλάριου «Ενα βότσαλο στη λίμνη», σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου. Το ρόλο του τσιγκούνη Μανώλη Σκουντρή θα υποδυθεί ο Παύλος Χαϊκάλης. Η πρεμιέρα προγραμματίζεται για τις αρχές του Οκτώβρη. Παίζουν επίσης: Αριέττα Μουτούση, Χάρης Σώζος, Νικολέττα Καρρά, Ιωάννα Ασημακοπούλου, Φωτεινή Ντεμίρη, Θεόδωρος Ρωμανίδης, Γωγώ Κατσιαννάκου. Σκηνικά – κοστούμια Αγγελου Μέντη. Στο «Γκλόρια» θα παρουσιαστεί και το παραμύθι του Αλεξέι Τολστόι «Το χρυσό κλειδί», σε ελεύθερη διασκευή Κώστα Τσιάνου, σκηνοθετική επιμέλεια Γιώργου Φραντζεσκάκη, μουσική επιμέλεια Διονύση Τσακνή, σκηνικά – κοστούμια Αγγελου Μέντη. Παίζουν: Δήμος Μυλωνάς, Θεόδωρος Ρωμανίδης, Λουκία Στεργίου, Αίγλη Κοντονίκου, Μαργαρίτα Γερογιάννη και ο Θοδωρής Ελευθεριάδης.
  • Την αισθηματική κωμωδία της Τζιν Κερ «Μαίρη – Μαίρη» παρουσιάζουν στο Θέατρο «Πόρτα» οι Θεατρικές Επιχειρήσεις Γιώργου και Νινέττας Λεμπέση. Η παράσταση ανεβαίνει σε μετάφραση και σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη, σκηνικά και κοστούμια Αναστασίας Αρσένη. Βοηθός σκηνοθέτη είναι η Εφη Αλεξάνδρου. Παίζουν: Παναγιώτης Πετράκης, Αντιγόνη Δρακουλάκη, Μάνος Παπαγιάννης, Ισίδωρος Σταμούλης, Ευγενία Παναγοπούλου. Η πρεμιέρα προγραμματίζεται για το δεύτερο δεκαήμερο του Οκτώβρη.
  • Ο θίασος «Ακτίς Αελίου», μετά την ανταπόκριση του κοινού στην έδρα του, τη Θεσσαλονίκη, θα παρουσιάσει και στην Αθήνα τη μουσικοθεατρική παράσταση «Αχταρμίξ 3 – όλα εδώ πληγώνονται», σε κείμενο-σκηνοθεσία του Θωμά Βελισσάρη, στο θέατρο «Αργώ», (1-17 του Οκτώβρη). Με εκκίνηση τους «Αχαρνής» του Αριστοφάνη, 5 ηθοποιοί σατιρίζουν τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, καταργώντας πλήρως ό,τι θεωρείται θεατρική σύμβαση. Η μουσική της παράστασης βασίζεται κυρίως στο έργο του Διονύση Σαββόπουλου «Ο Αριστοφάνης που γύρισε από τα θυμαράκια». Σκηνικό – κοστούμια: Μαρίνα Γκούμλα. Μουσική επιμέλεια: Γρηγόρης Μωϋσιάδης. Παίζουν: Θεανώ Αμοιρίδου, Θωμάς Βελισσάρης, Δέσποινα Καλπενίδου, Γιάννης Μόμτσιος, Γρηγόρης Παπαδόπουλος.
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Σχολιάστε