Κάθε βαγόνι κι έκπληξη!

  • Ενισχυμένο με ακόμη ένα ακόμη βαγόνι που θα προβάλλει δημιουργίες νέων καλλιτεχνών, με αξιοποίηση του Wagon-Bar σε θεατρική σκηνή, το «Τρένο στο Ρουφ», η θεατρική αμαξοστοιχία της Τατιάνας Λύγαρη, θα ταξιδέψει τον χειμώνα τους ενήλικους θεατρόφιλους με τρία έργα.

Η ομάδα της Παιδικής Σκηνής του «Τρένου στο Ρουφ» ψάχνει... ίχνη για να διαλευκάνει το «Μυστήριο στο Τούνδρα Εξπρές»!

Η ομάδα της Παιδικής Σκηνής του «Τρένου στο Ρουφ» ψάχνει… ίχνη για να διαλευκάνει το «Μυστήριο στο Τούνδρα Εξπρές»!

Παράλληλα, θα λειτουργούν το Μουσικό Βαγόνι και η Παιδική Σκηνή της. Ειδικότερα:

* ΔΥΟ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΣΑΣ ΣΕΡΒΙ-ΡΟΥΝ! Το παλιό ξύλινο βαγόνι (Wagon-Bar) που χρησιμεύει ως χώρος υποδοχής θεατών θα εγκαινιαστεί φέτος και ως θεατρική σκηνή με την κομεντί της Αγγλίδας Λούσι Μορίς «Το γαϊδουροκέφαλο». Ηρωίδες, δύο σερβιτόρες σιδηροδρομικού σταθμού με φόβους, αποτυχίες, ελπίδες κι ανεκπλήρωτα όνειρα, λανθασμένες επιλογές κι εξαρτήσεις, που ψάχνουν μια διέξοδο στη μίζερη ζωή τους. Τι θα συμβεί όταν ένα απόγευμα η μηχανή του καπουτσίνο σπάσει; Η συνέχεια στην παράσταση που έχει και την εξής πρωτοτυπία: οι δύο σερβιτόρες… σερβίρουν κανονικά όσους θεατές θέλουν να πιουν το ποτό τους. Τις υποδύονται η Ανατολή Αθανασιάδου και η Μαρίνα Πολυμέρη (μετάφραση Μενέλαου Καραντζά, σκηνοθεσία Τατιάνας Λύγαρη). Το έργο πρωτοπαίχτηκε το ’96 στο Λονδίνο κι έχει παιχτεί επίσης σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία (οι παραστάσεις θα ξεκινήσουν στις 2 Νοεμβρίου, κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη).

*ΜΕ ΒΕΡΜΟΥΤ, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ… Το Μουσικό Βαγόνι Orient Express από 29 Οκτωβρίου (κάθε Παρασκευή και Σάββατο) θα προσφέρει «ΡΟΡ 60’s,», ήτοι ένα πρόγραμμα εμπνευσμένο από τη δεκαετία του ’60 με τα ξέφρενα πάρτι, την πολιτική αφύπνιση των νέων, τα ροκ εντ ρολ και τα μπλουζ της εποχής, με τα απαραίτητα βερμούτ φυσικά. Μουσική επιμέλεια Μηνά Αλεξιάδη, σκηνοθεσία Τατιάνας Λύγαρη, χορογραφία Ζωής Χατζηαντωνίου. Τραγουδούν οι Θανάσης Βλαβιανός, Δανάη Κατσαμένη. Συμμετέχουν οι μουσικοί Ανδρέας Σταματόπουλος (πιάνο), Απόστολος Θεοδοσίου (κιθάρα), Θανάσης Βλαβιανός (μπάσο), Δημήτρης Βαρζαμπετιάν (κρουστά).

*ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ «ΚΟΥΠΕ». Το καινούργιο βαγόνι στο «Τρένο στο Ρουφ» με την ονομασία «New Wagon» θα λειτουργήσει από τον Μάιο του 2011 με τα «12 κουπέ». Δώδεκα νέοι καλλιτέχνες (σκηνοθέτες, μουσικοί, εικαστικοί, χορογράφοι, δημιουργοί βίντεο κ.λπ.) θα δίνουν ο καθένας σ’ ένα από τα δώδεκα κουπέ του βαγονιού τη δική τους «ιδιωτική» παράσταση σε μικρές ομάδες θεατών.

  • ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ:

* Στο Θεατρικό Βαγόνι θα επαναληφθεί η περσινή επιτυχία, ήτοι το έργο της Καναδής συγγραφέως Καρόλ Φρεσέτ «Το κολιέ της Ελένης» (12 Νοεμβρίου – 30 Ιανουαρίου, κάθε Παρασκευή, Σάββατο). Μια γυναίκα της Δύσης που ψάχνει το χαμένο κολιέ της περιπλανώμενη σε μια πόλη της Μέσης Ανατολής θα συνειδητοποιήσει την ανώφελη ευμάρεια μπροστά στη φτώχεια, τον πόνο και την ταπεινότητα των κατεστραμμένων από τον πόλεμο ανθρώπων της Βηρυτού. Η Τατιάνα Λύγαρη, που το έχει σκηνοθετήσει, πρωταγωνιστεί με τον Βαγγέλη Ρόκκο και την Ανατολή Αθανασιάδου.

* Στον ίδιο χώρο από τον Φεβρουάριο θα παρουσιαστεί το έργο της Χρύσας Σπηλιώτη «Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Ιωάννου με τη Λεμονιά Γιανναρίδου και τη Μαρίνα Πολυμέρη. Η ζωή δύο φιλενάδων από τα 8 τους έως τα 88 τους μέσα από το μικροσκόπιο της ευαισθησίας και το χιούμορ της Σπηλιώτη, έργο που έχει γνωρίσει αρκετά ανεβάσματα στο παρελθόν.

ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΟ… ΝΟΥΑΡ! Τέλος η Παιδική Σκηνή του Θεατρικού Βαγονιού θα παρουσιάσει το αστυνομικής υφής έργο του Πέτρου Χατζόπουλου (ο οποίος είναι γνωστότερος με το ψευδώνυμό του, Αύγουστος Κορτώ) «Μυστήριο στο Τούνδρα Εξπρές» σε σκηνοθεσία Τατιάνας Λύγαρη.

Να σημειωθεί ότι τα «Κυριακάτικα μεσημέρια στο Orient Express» θα επαναληφθούν από τον Φεβρουάριο με προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών ανά δύο κάθε φορά.

  • ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΔΑΛΗΣ, Ελευθεροτυπία, Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Σχολιάστε