Αφήνουν τη Βουλή και επιστρέφουν στο σανίδι

  • Η Μάρω Κοντού και η Νόρα Κατσέλη, που εγκατέλειψαν την τέχνη τους για την πολιτική, εμφανίζονται πάλι στο θέατρο

Η Μάρω Κοντού και η Νόρα Κατσέλη επιστρέφουν στο σανίδι: δύο ηθοποιοί που εγκατέλειψαν την τέχνη τους για χάρη της πολιτικής ξαναγυρίζουν εκεί από όπου ξεκίνησαν: στο θέατρο και συγκεκριμένα στο Τέχνης και στο Κρατικό Βορείου Ελλάδος θα εμφανιστούν την τρέχουσα σεζόν οι δύο γυναίκες που πολιτεύθηκαν με επιτυχία, η μία με τη Νέα Δημοκρατία και η άλλη με το ΠαΣοΚ. Η πρεμιέρα και στα δύο έργα θα δοθεί τους πρώτους μήνες του 2011.

«Το θέατρο είναι σαν το ποδήλατο» λέει η Μάρω Κοντού που ηγείται γυναικείου θιάσου στο έργο της Πόλα Φόγκελ «Εταίρων δράματα» ή «Το αρχαιότερο επάγγελμα» που θα σκηνοθετήσει η Νικαίτη Κοντούρη, γι΄ αυτό και δεν φοβάται που θα ξαναβρεθεί στο σανίδι. «Αντιθέτως, το έχω επιθυμήσει πολύ και προσέρχομαι σ΄ αυτό ανανεωμένη» συμπληρώνει, ενώ ομολογεί ότι η πρόσκληση από το Θέατρο Τέχνης την ευχαρίστησε ιδιαίτερα. Η Νόρα Κατσέλη, από την άλλη, η οποία θα υποδυθεί την Αννα στα «Διαμάντια και μπλουζ» της Λούλας Αναγνωστάκη, ένιωσε «αμήχανα» όταν της πρότεινε τη συνεργασία ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ Σωτήρης Χατζάκης: «Το θέατρο είναι μια πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση για να τη θυμάσαι επιλεκτικά. Ηταν όμως όνειρο ζωής μου να ξαναπαίξω», γι΄ αυτό και ενέδωσε. Αλλωστε και στις δύο κυρίες της πολιτικής και της σκηνής οι συγκεκριμένες προτάσεις λειτούργησαν δελεαστικά…

Εχοντας συμπληρώσει 50 χρόνια στο θέατρο (γι΄ αυτό και πέρυσι έκανε μια σύντομη εμφάνισηαντικατάσταση σε επιθεώρηση), η άλλοτε παρτενέρ του Δημήτρη Χορν και του Λάμπρου Κωνσταντάρα το μόνο που φοβάται είναι την επίδραση όχι της πολιτικής στην καριέρα της αλλά του ελληνικού κινηματογράφου. «Το κοινό φτιάχνει μια εικόνα σου και δύσκολα μπορεί να σε φανταστεί σε κάτι άλλο» λέει. «Πιστεύω όμως ότι λόγω ηλικίας και ωριμότητας ήρθε η ώρα να κάνω έναν άλλον κύκλο. Αλλωστε επιστρέφω με μια κομεντί, μια πικρή κωμωδία με ηρωίδες πέντε ώριμες γυναίκες. Δεν σκεφτόμουνπάντως την επιστροφή μουγιατί ζω και χωρίς θέατρο».

Α πό το 1995 έχει να παίξει στο θέατρο η Νόρα Κατσέλη- πρωταγωνιστούσε μαζί με τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη και άλλες ηθοποιούς των Βαλκανίων στις «Κραυγές γυναικών»- και ξέρει ότι της έλειψε πολύ. «Στη Βουλή με βρήκε η… ποτοαπαγόρευση, όπως λέω εγώ τον νόμο, κι έτσι δεν μπόρεσα να παίξω. Τα πράγματα άλλαξαν όταν εγώ πια έφυγα από το Κοινοβούλιο. Η πολιτική ήταν ο έρωτάς μου, το θέατρο παραμένει η αγάπη μου. Και τα δύο βέβαια έχουν να κάνουν με τον άνθρωπο, και τα δύο τα κάνεις από χόμπι… Μπαίνοντας όμως στην πολιτική δεν είχα την αίσθηση ότι θα κάνω τόσα χρόνια να παίξω, ότι θα μου το απαγόρευαν. Δεν μετάνιωσα όμως» λέει σήμερα που ετοιμάζεται να ξαναρχίσει με το αλφαβητάρι του θεάτρου και να μπει σε πρόγραμμα. «Το θέατρο σου δίνει μια υγρασία που δεν σου τη δίνει η πολιτική. Το θέατρο είναι η άνοιξη. Στην πολιτική ταιριάζει ο χειμώνας. Και στα δύο όμως η αγάπη του κόσμου σε γεμίζει, και στα δύο είσαι αληθινός». Κάτι στο οποίο μοιάζει να διαφωνεί η Μάρω Κοντού: «Προσωπικά θεωρώ το θέατρο πολύ πιο αληθινό. Στο θέατρο δεν μπορείς να πεις ψέματα- στην πολιτική λες, αναγκάζεσαι να πεις».

Και οι δύο πάντως συμφωνούν ότι βγήκαν πλουσιότερες από την πολιτική, την οποία υπηρέτησαν όχι σαν ρόλο, ενώ ξεκαθαρίζουν ότι τέλειωσαν πια μαζί της…

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Σχολιάστε