Αφησαν την παράσταση κι έπιασαν τα ποδήλατα

  • Βίκυ Χαρισοπούλου, ΤΑ ΝΕΑ: Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

  • Χωράει ο Δικαιόπολις Στάµατης Κραουνάκης σ’ ένα… ποδήλατο; Είχε ποδήλατα στην εποχή του Αριστοφάνη; «Είναι ποδηλατοταξί (ταξίλατο) και κρίµα στον οδηγό. Υποθέτω πως το κάνουµε όλο αυτό για να µάθουν οι άνθρωποι να χρησιµοποιούν ποδήλατο. Με το σύνθηµα: Ε, ακόµα κι εγώ…», λέει ο Σταµάτης Κραουνάκης.

«Είναι και η παράσταση “Αχαρνής” κι είναι και µια ευκαιρία να τη “βγάλουµε” στους δρόµους», συµπληρώνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και σκηνοθέτης της καλοκαιρινής παραγωγής της κρατικής σκηνής Σωτήρης Χατζάκης.

Η χθεσινοβραδινή ποδηλατοδροµία των ηθοποιών (ολόκληρος σχεδόν ο θίασος του ΚΘΒΕ) δεν ήταν «παράσταση» του θεάτρου. Ηταν αποτέλεσµα της συνεργασίας του ΚΘΒΕ µε την ποδηλατική οµάδα «Βikerespect» (µε διετή δράση στην πόλη, µε 2.500 µέλη, µε εβδοµαδιαία παρουσία στους δρόµους). «Στόχος µας είναι να δείξουµε ότι το ποδήλατο αποτελεί ασφαλές µεταφορικό µέσο», λέει ο Κώστας Συµελίδης, ιδρυτής της ποδηλατικής οµάδας.

Ο «θίασος» των ποδηλατοδρόµων (όχι, αυτήν τη φορά δεν ήταν γυµνή η ποδηλατοδροµία, αλλά ούτε µε τα κοστούµια της αριστοφάνειας κωµωδίας που ανεβάζει το ΚΘΒΕ) ήταν η Πλατεία Αριστοτέλους.

Στη συνέχεια, ποδηλάτες και ηθοποιοί κινήθηκαν στις οδούς Μητροπόλεως, Παύλου Μελά, Ερµού και Τσιµισκή παράλληλα µε τα αυτοκίνητα και η… κωµωδία τελείωσε ύστερα από ποδηλατάδα µιας και πλέον ώρας και πάλι στην Πλατεία Αριστοτέλους. Η συνεργασία της οµάδας «Βikerespect» µε το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος θα συνεχιστεί µε το πρόγραµµα: «Οι ποδηλατόδροµοι ανθίζουν». Στο πλαίσιο της συνεργασίας ηθοποιοί θα εναποθέτουν λουλούδια στις διαχωριστικές γραµµές των ποδηλατόδροµων, προκειµένου να στείλουν το µήνυµα του σεβασµού προς τους ποδηλάτες.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Σχολιάστε