Προμηθέας από τους Rimini Protokoll

  • Παράσταση-γιορτή στο Ηρώδειο με τη συμετοχή εκατό κατοίκων της Αθήνας

Η πρωτοποριακή βερολινέζικη ομάδα Rimini Protokoll, μετά τις δύο περυσινές της εμφανίσεις στην Πειραιώς 260 (με την παράσταση Radio Muezzin) και στο Bios με το ευφάνταστο Call Cutta in a Box, επανέρχεται φέτος στο Φεστιβάλ Αθηνών, συμμετέχοντας στον Κύκλο «Προμηθέας». Γνωστοί για την έντονη και καθοριστική συμμετοχή του κοινού στις παραστάσεις τους, αυτή τη φορά καλούν τους Αθηναίους να προσεγγίσουν με ένα διαφορετικό βλέμμα τον μύθο του Προμηθέα, σε μια παράσταση-γιορτή που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Ιουλίου στο Ηρώδειο (τηλ. 210-32.72.000).

Ο Προμηθέας στην Αθήνα λοιπόν… Οι Rimini Protokoll επιλέγουν εκατό κατοίκους της Αθήνας και θέτουν τις ερωτήσεις τους: πώς μπορούμε σήμερα να συνδεθούμε ψυχικά με έναν μυθικό ήρωα; Ποια στοιχεία των τραγωδιών συναντάμε στην καθημερινή μας ζωή; Η εξέγερση των ανθρώπων, η επιστημονική εξέλιξη, η ανθρώπινη θυσία για χάρη του κοινού καλού, αποτελούν την αφετηρία από την οποία θα ξεκινήσουν οι εκατό αυτοί άνθρωποι, προσεγγίζοντας τον μύθο του Προμηθέα μέσα από τις δικές τους ιστορίες.

Το έργο υπογράφουν οι Χέλγκαρντ Χάουγκ και Ντάνιελ Βέτσελ. Συνεργάστηκαν οι Πρόδρομος Τσικινόρης, Ανέστης Αζάς, Γιολάντα Μαρκοπούλου και Χριστίνα Πολυχρονιάδου. Η ομάδα Rimini Protokoll αποτελείται από τους Χέλγκαρντ Χάουγκ, Στέφαν Καέγκι και Ντάνιελ Βέτσελ, τρεις δημιουργούς που συνεργάζονται με διαφορετικούς τρόπους και διαφορετικούς ανθρώπους σε κάθε παραγωγή τους, δημιουργώντας παραστάσεις, ραδιοφωνικές παραγωγές και εγκαταστάσεις, με ιδιαίτερη σύνδεση με το αστικό περιβάλλον. Η ομάδα θεωρείται πρωτοπόρος και δημιουργός μιας νέας μορφής ρεαλιστικού θεάτρου («Theater der Zeit»), που έχει ασκήσει τεράστια επιρροή στη διεθνή εναλλακτική θεατρική σκηνή.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Σχολιάστε