Πρεμιέρες

  • Αυτοκτονώντας ασύστολα

Μια μαύρη κωμωδία με πρωταγωνιστή τα ανθρώπινα συναισθήματα, μια γυναίκα και τις απογοητεύσεις της, με μυρωδιές από γαλατόπιτα, δαμάσκηνα, εφηβική και ενήλικη ζωή είναι το έργο του Αύγουστου Κορτώ Αυτοκτονώντας ασύστολα, που παρουσιάζεται από σήμερα στο θέατρο Άρτι, σε σκηνοθεσία Ελένης Δημητροπούλου, με τις Δήμητρα Βλάχου και Κατερίνα Καραγιάννη.

  • The Killer Show

Μια μουσικο-θεατρική σάτιρα, με διεφθαρμένους υπουργούς, δολοφόνους και αστυνομικούς, που καταλήγει σε ένα εξωφρενικό δικαστικό reality, στο The Killer Show των Θεόφιλου Κόκκαλη και Δημήτρη Χαλιώτη, που ανεβαίνει από αύριο στο Θέατρο της Άνοιξης, σε σκηνοθεσία του δεύτερου και με τους Γ. Καίσαρη, Θ. Κόκκαλη, Σοφία Κουκουλά, Μέλανι Μαρχάινε, Λιάνα Μεσάικου, Π. Μυρωνίδη, Ασπασία Φορμεντίνη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

  • Μην κρίνεις έναν άνθρωπο…

Με αφορμή και έμπνευση την εικαστική εγκατάσταση 10 Albums του Ilya Kabakov, η ομάδα θεάτρου Νοητή Γραμμή παρουσιάζει στο θέατρο Φούρνος τις ιστορίες έξι ανθρώπων που ξεχωρίζουν για τον ιδιόρρυθμο, έκκεντρο και δημιουργικό τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται τον κόσμο γύρω τους, υπάρχουν μέσα σ’ αυτόν και, τελικά, τον δημιουργούν απ’ την αρχή, κάτω από τον τίτλο Μην κρίνεις έναν άνθρωπο από την ουρά του, σε κείμενα του Γιώργου Τζεδόπουλου και σκηνοθεσία της Όλγας Ποζέλη, με την ίδια και τους Σ. Περδίου, Έλενα Μαρσίδου, Στέβη Φόρτωμα, Σ. Καρκαλέμη.

  • Όχι για αηδόνια

Ένα νεανικό έργο του Τ. Γουίλιαμς, γραμμένο τη δεκαετία του ’30, που αφηγείται τη ζωή ενός φυλακισμένου περιγράφοντας τις άθλιες συνθήκες κράτησης και την παρακμή του σωφρονιστικού συστήματος, το Όχι για αηδόνια, έργο βίαιο και σκληρό, αλλά ταυτόχρονα κριτικό απέναντι σε κάθε μορφή εξουσίας, παρουσιάζεται από τη Δευτέρα στο θέατρο Αργώ, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν. Παίρνουν μέρος οι ηθοποιοί: Α.  Μπαμπούνης, Κ. Φάμης, Ολυμπία Σκορδίλη, Δέσποινα Ησαΐα, Π. Καλοφωλιάς, Γ. Γεμελιάρης, Γ. Πολυχρονόπουλος, Μ. Κατσούλης, Δ. Αλιμπέρτης, Ρ. Μαρούδης.

  • «Σλουθ» στη Θεσσαλονίκη

Ένα παιχνίδι άγριο, ένας αγώνας πυγμαχίας όπου κάθε γύρος έχει διαφορετικό θύμα και θύτη, το Σλουθ του Άντονι Σάφερ, σε διασκευή και σκηνοθεσία των Κιμούλη – Μαρκουλάκη, παρουσιάζεται από προχθές στο θέατρο Κολοσσαίον της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για ένα έργο που κόβει την ανάσα των θεατών, ξεγελά με απρόβλεπτο τρόπο, παρουσιάζοντας την πάλη μεταξύ δύο ανδρών, του διεκδικητή και του υπερασπιστή του «θρόνου». Κιμούλης και Μαρκουλάκης στέκονται με εξαιρετικό τρόπο πάνω στη σκηνή, αγαπούν αυτό που κάνουν μαζί κατά τη διαδικασία της παράστασης και «καταφέρνουν μια μικρή υπέρβαση, παρόλο που ζουν στους εγωιστικούς τους κόσμους», όπως τόνισε ο Γιώργος Κιμούλης.

Στο πρώτο μέρος φαίνεται η διαφορά μεταξύ νέου και παλιού, με έναν Κιμούλη στον ρόλο του μηχανορράφου Άντριου Γουάικ να κλέβει την παράσταση, στο δεύτερο όμως, με μια υπέροχη ανατροπή, ο Μαρκουλάκης στο ρόλο του Μίλον Τιντλ έρχεται να δείξει τις εξαιρετικές του ικανότητες ως ηθοποιός.

Το έργο κατέκτησε παγκόσμια φήμη με 2.300 παραστάσεις στο West End του Λονδίνου, διασκευάστηκε για τον κινηματογράφο με τον Μάικλ Κέιν και τον σερ Λώρενς Ολιβιε και στην Ελλάδα παρουσιάστηκε με επιτυχία από το δίδυμο Χορν – Αλεξανδράκη.

Α.Τ., Η ΑΥΓΗ, 9/4/2010

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Σχολιάστε