Μια συναρπαστική μαρτυρία…

  • Μια συγκλονιστική  μαρτυρία – κατάθεση ενός «ανώνυμου» κοριτσιού από την πρώην Σοβιετική Ένωση, που έρχεται στην Ελλάδα μετά τα ιστορικά γεγονότα του 1990 και γίνεται θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης (trafficking), θα παρουσιάσει σήμερα [12/09/2009] στο θέατρο Απόλλων στον Πύργο Ηλείας  η ηθοποιός Κάτια Γέρου. Το  κείμενο είναι της Μάρως Δούκα και η σκηνοθεσία του Κυριάκου Κατζουράκη.
  • Στο προλογικό σημείωμα του έργου η Μάρω Δούκα αναφέρει επιγραμματικά: «Trafficking and prostitution! Στα αγγλικά ηχεί κάπως σαν εισαγωγές – εξαγωγές! Η άποψη εξάλλου ότι κανείς δεν μπορεί να εκπορνεύσει μια γυναίκα που δεν θέλει, ανέκαθεν υποστήριζε εφησυχαστικά την τρέχουσα ηθική της τρέχουσας πρακτικής στην τρέχουσα ζωή. Για μένα βέβαια το θέμα είναι άλλο: Πού και πώς συναντιέται η γυναίκα του εκτρωματικού υπαρκτού σοσιαλισμού με τη γυναίκα του ελισσόμενου και κανιβαλικού υπαρκτού καπιταλισμού».
  • Η νεαρή Ιρίνα μέσα από  τη φωνή και την ερμηνεία  της Κάτιας Γέρου θα ξετυλίξει ενώπιον των θεατών το κουβάρι της ανεκπλήρωτης ζωής της, θα μιλήσει για τη χαμένη της πατρίδα, για τη χαμένη της κουλτούρα και τα ανεκπλήρωτα όνειρά της. [Η Αυγή: 12/09/2009]
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Σχολιάστε