Θεατρο-χορευτικό «Σύστημα Αθήνα 2009»

Το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και το Εθνικό Κέντρο Θεάτρου – Χορού οργανώνουν τη δεύτερη επίσημη διοργάνωση του «Συστήματος Αθήνα 2009», που θα πραγματοποιηθεί 27-30 Νοεμβρίου 2009, παρουσιάζοντας παραστάσεις θεάτρου και χορού της περιόδου 2008-2009 (Απρίλιος 2008 – Οκτώβριος 2009).

Τις παραστάσεις θα επιλέξει επιτροπή αποτελούμενη από ανθρώπους των γραμμάτων και της τέχνης και ομάδα φοιτητών Θεατρολογίας των ελληνικών πανεπιστημίων. Τις παραστάσεις θα παρακολουθήσουν διευθυντές διεθνών φεστιβάλ, πολιτιστικών φορέων που έχουν τη δυνατότητα μετάκλησης παραστάσεων, Ελληνες και ξένοι κριτικοί θεάτρου και ελληνικό κοινό.

Σκοπός του «Συστήματος» είναι οι διεθνείς συνεργασίες και η μετάκληση ελληνικών παραστάσεων σε διεθνείς συναντήσεις και φεστιβάλ. Παράλληλα, το ελληνικό κοινό μπορεί να παρακολουθήσει ενδιαφέρουσες παραστάσεις της τρέχουσας περιόδου από όλη την Ελλάδα.

Να σημειωθεί ότι οι παραστάσεις που εντάσσονται στο «Σύστημα Αθήνα» βιντεοσκοπούνται, ώστε να δημιουργηθεί ένα ψηφιακό αρχείο ελληνικών παραστάσεων θεάτρου και χορού. Η πιλοτική εφαρμογή του 2007 και η επίσημη έναρξη του «Συστήματος Αθήνα» το 2008 είχαν ως αποτέλεσμα να προσκληθούν αρκετοί θίασοι σε διεθνή ξένα φεστιβάλ.

Κάθε χρονιά, η διοργάνωση του «Συστήματος» κλείνει με ένα συμπόσιο με διαφορετικό κάθε φορά θεματικό άξονα, το οποίο προσεγγίζει ζητήματα της σύγχρονης θεατρικής πραγματικότητας.

Οι ενδιαφερόμενοι θίασοι και οι ομάδες χορού πρέπει να υποβάλουν στα γραφεία του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (Σουλτάνη 19, 106 82 Εξάρχεια): Συμπληρωμένη δήλωση δυνατότητας συμμετοχής (με υπογραφή νομίμου εκπροσώπου του θιάσου και της χορευτικής ομάδας και σφραγίδα). Συμπληρωμένο το παράρτημα: Οροι και Προϋποθέσεις (με υπογραφή νομίμου εκπροσώπου). 16 αντίγραφα DVD της παράστασης (όσα και τα μέλη της επιτροπής, συν ένα για το αρχείο του ΕΚΔΙΘ).

Υποβολή δηλώσεων συμμετοχής & DVD: 27/7 έως 7/8/ 2009 και από 31/8- 30/10/2009, από 10 π.μ. – 5 μ.μ. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 4/11/2009.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Σχολιάστε