CRACK από την ομάδα χορού ΖΗΤΑ


Η ομάδα χορού ΖΗΤΑ παρουσιάζει ένα σύγχρονο έργο που μελετά τη σχέση ΟΜΑΔΑΣ ≠ ΜΟΝΑΔΑ

για τέσσερις μόνο παραστάσεις 18-21 Δεκεμβρίου 2010

Θέατρο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

9.30 μμ

Διάρκεια 45’

Γενική είσοδος : 13 ευρώ

Φοιτητές/ Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας & Πολυτεκνίας: 10 ευρώ

Αποτέλεσμα συνεργασίας της χορογράφου Ίριδας Καραγιάν, του εικαστικού Νίκου Παπαδημητρίου και του μουσικού Νίκου Βελιώτη, το CRACK είναι ένα σύγχρονο έργο που μελετά την σχέση  ΟΜΑΔΑΣ ≠ ΜΟΝΑΔΑΣ. Η δυναμική της σχέσης μεταμορφώνεται μέσα στο πλέγμα του χωροχρόνου αντιτάσσοντας συνθήκες ΚΙΝΗΣΗΣ- ΑΚΙΝΗΣΙΑΣ- ΤΑΞΗΣ & ΧΑΟΥΣ. Η παράσταση προσκαλεί τον θεατή να εισέλθει με τις αισθήσεις του στο συνεχώς εναλλασσόμενο σύμπαν του CRACK.

Χορογραφία: Ίρις Καραγιάν

Εικαστική Επιμέλεια: Νίκος Παπαδημητρίου

Μουσική: Νίκος Βελιώτης

Σχεδιασμός Φωτισμού: Ελισάβετ Μωράκη

Χορεύουν οι: Χαρά Κότσαλη, Μαριλένα Πετρίδου, Μαρία Φουντούλη, Κατερίνα    Ανδρέου, Κώστας Κέκης, Σταύρος Κώττας

Παραγωγή/Επικοινωνία: ΖΗΤΑ & Ανάμεσα στους Μέρμηγκες

Προπώληση:

-Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206) 210.3418579. Καθημερινά, 11.00 -14.00  http://www.mcf.gr.

-Public Συντάγματος (210.3246210) & Πειραιά (210.4126400)  http://www.public.gr

  • Ομάδα ΖΗΤΑ

Η ΖΗΤΑ έχει παρουσιάσει έργα ως ανεξάρτητες παραγωγές και έχει συμμετάσχει στις εξής διοργανώσεις-φεστιβάλ: Διεθνής Μήνας Χορού Θεσσαλονίκης, Mediaterra International Festival for New Technologies, 2η Βαλκανική Πλατφόρμα Χορού (2003) | Βουκουρέστι, Πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων 2004, Πλατφόρμες Ελληνικών Ομάδων Χορού, Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, VideoDance 2005 – 6ο Φεστιβάλ Ταινιών Χορού και άλλων Πειραμάτων | Θεατράκι του Μύλου, Θεσσαλονίκη.

Το σόλο Self Portrait (2005-8) παρουσιάστηκε στο Λονδίνο, στο Φεστιβάλ Χορού Resolution 08! | The Place, Robin Howard Dance Theatre, στην Πλατφόρμα Σύγχρονου Ελληνικού Χορού (διοργάνωση του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων) | Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Διήμερο Σύγχρονου Χορού, διοργάνωση ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών (2009)  | Domestic animals (2008), Αθήνα (Κρατήρας στούντιο) |  A time to mourn (2009-10) Κινητήρας Artistic Residency Center, 9ο Φεστιβάλ χορού του Σωματείου Ελλήνων χορογράφων – Θέατρο ΗΒΗ, 4η Πλατφόρμα σύγχρονου Ελληνικού χορού – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.  Το έργο A time to mourn θα παρουσιαστεί τον Νοέμβριο του 2010 στην Πράγα – Divadlo Duncan Centre – NEW EUROPE FESTIVAL 2010 AND JARMILA JEŘÁBKOVÁ AWARD.

Η ομάδα έχει επιχορηγηθεί από την ΔΕΛΤΑ Γαλακτοβιομηχανία (2002), το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης (2003), το ΥΠΠΟ , το Ε.ΚΕ.ΘΕ.Χ., και το ΥΠΠΟΤ.

  • Ίρις Καραγιάν | καλλιτεχνική διεύθυνση | χορογραφία |

Σπούδασε χορό στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και έκανε μεταπτυχιακό στις Παραστατικές Τέχνες και τον Πολιτισμό: διαθεματική προσέγγιση, στην Βρετανία.  Σαν χορεύτρια έχει δουλέψει με την χορογράφο Αθηνά Βάχλα και συνεργάζεται με την Μαριέλα Νέστορα από το 2002.  Έχει συμμετοχές σε πρότζεκτ, ταινίες χορού και κινηματογραφικές παραγωγές ως περφόρμερ ή χορογράφος. Συνεργάστηκε με το Φεστιβάλ Αθηνών (2008) και με το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας (2008-09) γράφοντας κείμενα για παραστάσεις χορού. Διδάσκει στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης το μάθημα της χορογραφίας σε συνεργασία με την Αθηνά Βάχλα και στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου – Σχολή Καλών Τεχνών – Τμήμα Θεάτρου, τα μαθήματα: Χορός/ Σύνθεση-Αυτοσχεδιασμός και Σεμινάριο για τους σύγχρονους χορογράφους. Είναι ιδρυτικό μέλος και χορογράφος της ομάδας χορού ΖΗΤΑ.

Συνεργάτες – συντελεστές

Ελισάβετ Μωράκη | http://www.elisavetmoraki.gr

Νίκος Βελιώτης | http://www.nikosveliotis.com

Νίκος Παπαδημητρίου | http://www.nikospapadimitriou.com

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Σχολιάστε