Γαμήλια κωμωδία

Αιμ. Υψηλάντη, Α. Θεοδωρακόπουλος, Γ. Ζαβραδινός, οι τρεις πρωταγωνιστές της «Γαμήλιας ψευδαίσθησης»

Με την κωμωδία χαρακτήρων Η γαμήλια ψευδαίσθηση (2009) του πολυγραφότατου Γάλλου συγγραφέα, σεναριογράφου και σκηνοθέτη Ερίκ Ασούς, επανεμφανίζεται στη σκηνή του Θεάτρου «Αργώ» η Αιμιλία Υψηλάντη, μαζί με τους Αντώνη Θεοδωρακόπουλο και Γιάννη  Ζαβραδινό, με τους οποίους σχηματίζει το αρχετυπικό τρίγωνο της συζύγου, του συζύγου και του φίλου-εραστή.

Η απόφαση ενός ζευγαριού, έπειτα από πολλά χρόνια γάμου, να εξομολογηθεί τις απιστίες του αποτελεί το κωμικό εύρημα γύρω από το οποίο οικοδομούνται η ζήλεια και οι σταδιακά διογκούμενες υποψίες του (διόλου «αθώου») συζύγου, που θα οδηγήσουν σε ένα αστείο παιχνίδι γάτας και ποντικού, γεμάτο μυστικά, αμφισβητήσεις και κατηγορίες.

Αφομοιώνοντας στοιχεία από τον Μαριβώ μέχρι το μπουλβάρ, ο Ασούς στήνει μια κομψή κωμωδία, ένα σχόλιο πάνω στην αγάπη, τη φιλία, τη συμβίωση και την ειλικρίνεια, που είδε να επιβραβεύεται φέτος με το βραβείο «Μολιέρος» για έργο σύγχρονου γαλλόφωνου συγγραφέα.

Σκηνοθεσία της παράστασης στο θέατρο «Αργώ», που κάνει πρεμιέρα την επόμενη Πέμπτη, 18/11, είναι του Νίκου  Σακαλίδη, ενώ τα σκηνικά και τα κοστούμια της Αφροδίτης Κουτσουδάκη.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Σχολιάστε