«Πολίτης… Γάμα Κατηγορίας» ντύνεται ο Στάθης Ψάλτης

Ο Στάθης Ψάλτης θα γίνει «Πολίτης… Γάμα Κατηγορίας»! Φυσικά για τις ανάγκες της ομώνυμης πολιτικής-κοινωνικής σάτιρας του Γιώργου Κωνσταντίνου, ο οποίος υπογράφει και τη σκηνοθεσία της παράστασης, που κάνει πρεμιέρα 27 Οκτωβρίου στο θέατρο «Ζίνα».
Κώστας Ευριπιώτης και Στάθης Ψάλτης

Κώστας Ευριπιώτης και Στάθης Ψάλτης

Ο Στάθης Ψάλτης θα γίνει «Πολίτης… Γάμα Κατηγορίας»! Φυσικά για τις ανάγκες της ομώνυμης πολιτικής-κοινωνικής σάτιρας του Γιώργου Κωνσταντίνου, ο οποίος υπογράφει και τη σκηνοθεσία της παράστασης, που κάνει πρεμιέρα στις 27 Οκτωβρίου στο θέατρο «Ζίνα».

Ο «Πολίτης? Γάμα Κατηγορίας» ξεκίνησε τον αγώνα του το 1985 με στόχο να βελτιώσει την κατηγορία του, αν όχι σε Αλφα έστω σε Βήτα. Οταν οι άλλοι τρώγανε από το Αλφα -Βήτα του πουλιού το γάλα, αυτός βάδιζε πεινασμένος να βρει την πόρτα να βγει από το τούνελ. Είκοσι πέντε χρόνια βάδην, κουπί, τρέξιμο, μαγκανοπήγαδο. Πέρασε από τα πράσινα λιβάδια της απατηλής ελπίδας, μπήκε στα μπλε της φαυλοκρατίας. Διέσχισε και πάλι την πράσινη ασυδοσία. Ξανά στα μπλε, ξανά στα πράσινα. Και έφτασε ως εδώ. Κατακουρασμένος, νηστικός, στερημένος. Στο 2011. Η μόνη διαφορά ήταν ότι τα πράγματα δεν ήταν ακριβώς τα ίδια, ήταν χειρότερα! Τότε με τρόμο σκέφτηκε ότι και, μετά από είκοσι χρόνια και από σαράντα χρόνια, θα πρέπει να δίνει αγώνες, να καταγγέλλει, να τσαλαπατιέται και να βρίζει και πάντα να παραμένει στην ίδια κατηγορία ένας πολίτης? ΓΑΜΑ κατηγορίας και όταν λέμε ΓΑΜΑ εννοούμε ΓΑΜΑ!

«Το θέατρο δεν κάνει επαναστάσεις. Γεννάει όμως επαναστάτες. Ξυπνάει συνειδήσεις. Ερωτηματικά. Κάνε κάτι να σε ακούσουν και να τρομάξουν. Εχεις δύναμη. Κάνε κάτι να πάψεις να είσαι ΓΑΜΑ κατηγορίας μια ζωή!» σημειώνουν πρωταγωνιστής και σκηνοθέτης.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Τζέση Παπουτσή, Κώστας Ευριπιώτης, Βασίλης Κούκοτυρας, Πένυ Σταθάκη, Κατερίνα Μάντζιου, Χριστίνα Ψάλτη, Αλεξάνδρα Κολοβού, Λευτέρης Δημητρόπουλος, Γιάννης Μάνιος και ο Γιάννης Παπαθανάσης. Τα σκηνικά-κοστούμια φιλοτεχνεί η Δέσποινα Βολίδη.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Σχολιάστε