Κωμωδίες από τα παλιά

Μετά τον Γιάννη Μπέζο που αποφάσισε να ανεβάσει του χρόνου την παλιά και αγαπημένη κωμωδία «Η δε γυνή να φοβήται τον άντρα», ήρθε τώρα να αποφασίσει και ο άλλος καλός κωμικός μας να κλείσει τέτοια κωμωδία για την επόμενη χειμερινή σεζόν. Ο λόγος για τον Παύλο Χαϊκάλη που σχεδιάζει με όρεξη και μεράκι το ανέβασμα του «Ενα βότσαλο στη λίμνη» των Σακελλάριου – Γιαννακόπουλου, το οποίο είχε σημαδέψει υποκριτικά ο Βασίλης Λογοθετίδης. Η σαρωτική επιτυχία που κάνει εδώ και τρία χρόνια με τον «Μπακαλόγατο» ο Πέτρος Φιλιππίδης άνοιξε τον χορό για να κοιτάξουν και άλλοι συνάδελφοί του μερικές παλιές, δυνατές και δοκιμασμένες κωμωδίες που ‘γραψαν την ιστορία τους.

Κωμωδίες από τα παλιά

Για την Ιστορία να πούμε ότι η ηθοποιός που θα παίξει την Ελένη στο «Η δε γυνή να φοβήται τον άντρα» δεν είναι ούτε η Κατερίνα Λέχου, όπως ακούστηκε, αλλά ούτε η Κατερίνα Παπουτσάκη, όπως κυκλοφόρησε παντού. Στον ενδιαφέροντα ρόλο θα δούμε την έμπειρη Ναταλία Τσαλίκη, που είχε κλείσει από την αρχή ο Μπέζος για τη δουλειά.

Κωμωδίες από τα παλιά

Και μια και αναφέρομαι σε παλιές αγαπημένες κωμωδίες, να σταθώ στη «Χαρτοπαίχτρα» του Δημήτρη Ψαθά που παίζεται με εμπορική επιτυχία στο θέατρο «Πόρτα». Η παράσταση, στην οποία πρωταγωνιστεί ο μίμος και ηθοποιός Τάκης Ζαχαράτος, θα περιοδεύσει το καλοκαίρι ανά την Ελλάδα και θα επιστρέψει από τον Οκτώβριο στο «Πόρτα» και πάλι, για να μείνει εκεί μέχρι τα Χριστούγεννα.

Ψάχνουν τίτλο για τη μουσική παράσταση που θα ανέβει στο «Παλλάς», με πρωταγωνίστρια τη Μαρινέλλα και τη ζωή της πίσω και μπροστά από τη σκηνή και ακόμα να καταλήξουν. Ανάμεσα σε αυτούς που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι το «Εγώ, η Μαρινέλλα» και το «Με λένε Κυριακή Παπαδοπούλου».

Οι περικοπές που έγιναν στο νέο πρόγραμμα του Ελληνικού Φεστιβάλ μας στερούν τη χαρά να δούμε το «Βικτόρ ή τα παιδιά στην εξουσία» του Βιτράκ στο «Σχολείον». Η παράσταση θα ανέβει τελικά τον επόμενο χειμώνα στη σκηνή «Αθηναΐς», σε σκηνοθεσία του Στ.Κραουνάκη και του Χρ. Στέργιογλου.

Δεν ξεκίνησαν ιδιαίτερα δυναμικά τα «Κορίτσια ημερολογίου» στο «Κιβωτός». Με το που μπήκε η νέα χρονιά, όμως, κι αλλάξαμε ημερολόγιο, πήραν τα πάνω τους και έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού.

«Σπάει ταμεία» στη Θεσσαλονίκη το «Σουίτα στο Πλάζα» που διασκεύασαν οι Ρήγας – Αποστόλου και συμπρωταγωνιστούν οι Παπακωνσταντίνου – Καφετζόπουλος. Λέτε στο επόμενο ανέβασμα που σχεδιάζουν με τη δημοφιλή πρωταγωνίστρια, τη «Φιλουμένα Μαρτουράνο», να εντάξουν και τον Καφετζόπουλο;

Βασίλης Μπουζιώτης, ΕΘΝΟΣ, 29/01/2010

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Σχολιάστε