Πρώτος απολογισμός για το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου. Τις φετινές παραστάσεις παρακολούθησαν 132.000 θεατές

Πρώτος απολογισμός για το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου

Από φινάλε παράστασης στο μικρό θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ ΑΘηνών και Επιδαύρου, 27/7/2012 [ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ & ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ/ΕΥΗ ΦΥΛΑΚΤΟΥ]
Μικρότερο σε διάρκεια (8/6-11/8), με λιγότερες εκδηλώσεις (57) και πιο περιορισμένο χωροταξικά ήταν το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2012 στο πλαίσιο ενός καλοκαιριού γενικότερα δύσκολου, το οποίο σφραγίστηκε από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης. Σύμφωνα με την πρώτη αποτίμηση η οποία δόθηκε στην δημοσιότητα, τις εφετινές παραστάσεις παρακολούθησαν 132.000 θεατές. Η επισκεψιμότητα στην Πειραιώς 260 ήταν αυξημένη σε σχέση με πέρισυ, σε αντίθεση με τον αριθμό των θεατών που παρακολούθησαν τις παραστάσεις στην Επίδαυρο και το Ηρώδειο. (Στο σημείο αυτό, βέβαια, οφείλει κανείς να υπογραμμίσει ότι η Πειραιώς 260 είναι πολύ μικρότερης χωρητικότητας σε σχέση με τους εμβληματικούς χώρους).
Σύμφωνα με τον ίδιο απολογισμό, οι εισπράξεις του Φεστιβάλ ανήλθαν στο ποσό των 2.325.000 ευρώ ενώ στο σύνολο των 118 παραστάσεων οι 26 είχαν πληρότητα 100% και οι 30 είχαν πληρότητα μεγαλύτερη του 80%.
Ικανοποίηση εκφράζεται εξάλλου για την επισκεψιμότητα του ιστοχώρου του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου. Πιο συγκεκριμένα, από την 1η Μαϊου 2012 ως τις 12 Αυγούστου 2012, το greekfestival. gr δέχτηκε 389.394 επισκέψεις από 218.962 μοναδικούς επισκέπτες.Εντονη ήταν εξάλλου η παρουσία του Φεστιβάλ στις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης ενώ η διοργάνωση διαθέτει και μία σημαντική βάση ηλεκτρονικών διευθύνσεων από ανθρώπους οι οποίοι έχουν επιλέξει να ενημερώνονται για τα νέα του μέσω e mail. Ετσι, στις 20 Αυγούστου 2012 η ελληνική έκδοση του newsletter του Φεστιβάλ είχε φτάσει τους 7.606 συνδρομητές, ενώ η αντίστοιχη αγγλική έκδοση τους 1.677, προσεγγίζοντας έτσι, συνολικά, 9.283 ανθρώπους.

Advertisements
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: