ΑΝΝΑ ΒΑΓΕΝΑ «Θα σου πω μια ιστορία» για τον ρατσισμό, τη βία, τον έρωτα…

Η Αννα Βαγενά έχει θητεία και γνώση στο αφηγηματικό θέατρο. Την εμπειρία της αυτή μετέφερε, μέσω ενός σεμιναρίου, στους μαθητές της. Το τελικό αποτέλεσμα έγινε παράσταση, με τίτλο «Θα σου πω μια ιστορία», η οποία θα παρουσιαστεί στο θέατρο «Μεταξουργείο», από τις 24 Σεπτεμβρίου, σε διδασκαλία-σκηνοθεσία δική της.

Η παράσταση «Θα σου πω μια ιστορία» θα κάνει πρεμιέρα στο «Μεταξουργείο», στις 24 Σεπτεμβρίου

Η παράσταση «Θα σου πω μια ιστορία» θα κάνει πρεμιέρα στο «Μεταξουργείο», στις 24 Σεπτεμβρίου

Η Αννα Βαγενά έχει θητεία και γνώση στο αφηγηματικό θέατρο. Την εμπειρία της αυτή μετέφερε, μέσω ενός σεμιναρίου, στους μαθητές της. Το τελικό αποτέλεσμα έγινε παράσταση, με τίτλο «Θα σου πω μια ιστορία», η οποία θα παρουσιαστεί στο θέατρο «Μεταξουργείο», από τις 24 Σεπτεμβρίου, σε διδασκαλία-σκηνοθεσία δική της. «Οταν ξεκίνησα το σεμινάριο αφηγηματικού θεάτρου, με προβλημάτισε λίγο πώς τα κείμενα του Σωτήρη Δημητρίου και του Γιώργη Παπάζογλου θα ανταποκρίνονταν στις εικόνες της νέας γενιάς. Προς έκπληξή μου λοιπόν, τα παιδιά αντιμετώπισαν διηγήματα που είναι απόσταγμα μιας άλλης εποχής, άλλων βιωμάτων, με φοβερή αγνότητα και αλήθεια. Μου έκανε εντύπωση που τους άγγιξαν τόσο», σημειώνει η Αννα Βαγενά.

«Στη σπουδή που παρουσιάσαμε μετά το σεμινάριο, εκτός απ’ τον ίδιο τον Σωτήρη Δημητρίου που παραβρέθηκε, ενθουσιάστηκε και ο κόσμος που το παρακολούθησε. Ετσι αποφασίσαμε ?βλέπετε, μιλάω στο πρώτο πληθυντικό, γιατί με τα παιδιά αυτά δημιουργήσαμε μια ομάδα, την ομάδα αφηγηματικού θεάτρου που ήθελα χρόνια να κάνω?, αποφασίσαμε, λοιπόν, αυτήν τη σπουδή να την κάνουμε παράσταση…», καταλήγει.

Οι ιστορίες που παρουσιάζονται επί σκηνής πραγματεύονται καταστάσεις όπως ρατσισμός, ενδοοικογενειακή βία, έρωτες, εκμετάλλευση του λαού απ’ την εξουσία, προβληματισμούς για την καταγωγή, την αγάπη, αλλά και τη ζωή γενικότερα σε μια Ελλάδα που βράζει. Ημουσική του Γιάννη Καραγιάννη.

ΠΑΙΖΟΥΝ: Σ. Αννουσάκη, Δ. Αποστολίδου, Α. Γκαλμπένη, Αλ. Γώγου, Δ. Θεοδωροπούλου, Τζ. Κοσμίδου, Η. Μητρούτσικου, Κ. Πολύζος, Δ. Τάμπαση, Ελ. Χρυσικοπούλου.

Advertisements
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: