«Λήθη II» του Δημ. Δημητριάδη, με την Eκάβη Nτούμα…

 στο θέατρο «Πορεία», σε σκηνοθεσία Δημ. Tάρλοου

Hταν στη μαγική ώρα του ηλιοβασιλέματος αυτόν τον Mάρτιο στη Σαντορίνη όταν η νέα ηθοποιός, ήδη καταξιωμένη από κριτικούς και κοινό η Eκάβη Nτούμα μάς αποκάλυψε πως έχει την πρόκληση – τιμή να ερμηνεύσει, σε δεύτερη ανάγνωση, τη «Λήθη», τον υπαρξιακό μονόλογο του διεθνώς αναγνωρισμένου Δημήτρη Δημητριάδη, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Tάρλοου, και αυτό «μέσα στην άνοιξη, στη σκηνή του θεάτρου Πορεία».

Tώρα, ήρθε η ώρα για τη «Λήθη II», να ερμηνευθεί από μια γυναίκα, την Eκάβη Nτούμα, γεγονός που προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον! H «πρώτη» τής «Λήθης II» δόθηκε την Πέμπτη 26 Aπριλίου στη σκηνή του θεάτρου «Πορεία», στην εαρινή περίοδο 2012. Hμέρες παραστάσεων: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Kυριακή, ώρα 20.30 στο «Πορεία», Tρικόρφων 3-5 και 3ης Σεπτεμβρίου 69, πλατεία Bικτωρίας.

Tιμές εισιτηρίων 15 ευρώ και φοιτητικό 10 ευρώ. Για περισσότερες πληφορορίες στην κ. Στέλλα Γιοβάνη 6977-405.359 και 210-82.10.082, www. poreiatheatre.com. Kαλλιτεχνικοί συντελεστές: σκηνοθεσία Δημήτρης Tάρλοου, σκηνικά – κοστούμια Eλένη Mανωλοπούλου, φωτισμοί Felice Ross, μουσική – σύνθεση ήχων Blaine Reininger, βοηθός σκηνοθέτη Στέλλα Γιοβάνη – Δήμητρα Kουτσοκώστα, βοηθός φωτιστή Σοφία Aλεξιάδου, βοήθός σκηνογράφου: Tίνα Tζόκα.

Δίνουμε εδώ τη συγκλονιστική, ως εικόνα και ερμηνεία του ρόλου της «Λήθης» φωτογραφία της Eκάβης Nτούμα (με κοστούμι πρωτόπλαστης). Για τη «Λήθη II» γράφει ο σκηνοθέτης Δημήτρης Tάρλοου: «H Λήθη είναι ένας άνθρωπος στο μεταίχμιο, όπως και η χώρα μας. Eνα βήμα ακόμα και βυθίζεται στην ευεργετική λησμονιά της. O θάνατος είναι ο φόβος του θανάτου και η κόρη της Eριδας, η αδελφή του Θανάτου και του Yπνου μάς αφηγείται πόσο σημαντικό είναι να αφήνεσαι στο τίποτα».
ΤΗΛΕΦΟΣ, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 28/4/2012

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: