Επιχορηγήσεις «φιλοδωρήματα» για τους περισσότερους

Αναρτήθηκαν χτες από τη Γενική Διεύθυνση Σύγχρονου Πολιτισμού οι επιχορηγήσεις των εικαστικών τεχνών, της μουσικής και του κινηματογράφου στην Πύλη Πολιτιστικών Φορέων (http://drasis.culture.gr). Οι επιχορηγήσεις είναι, απλώς, «φιλοδωρήματα» για τους περισσότερους. Θα ακολουθήσουν οι επιχορηγήσεις και στους υπόλοιπους τομείς του σύγχρονου πολιτισμού.

Στον εικαστικό τομέα επιδοτούνται 19 φορείς, με το συνολικό ποσό των 301.200 ευρώ και τα ποσά κυμαίνονται από 35.000 ευρώ – το μεγαλύτερο – που δίνεται στο Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας – Οπτικών Μέσων Επικοινωνίας, μέχρι 3.000 ευρώ – το μικρότερο – στο Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου / Συλλογή Σχιζάκη για δύο δράσεις.

Στη μουσική επιχορηγούνται 27 φορείς για 43 δράσεις, συνολικά με 498.500 ευρώ και τα ποσά κυμαίνονται από 73.500 ευρώ – το μεγαλύτερο – που δίνεται στην Ενωση Ελλήνων Μουσουργών για τρεις δράσεις, μέχρι 1.000 ευρώ – μικρότερο – που δίνονται στον φορέα ΟΠΟΝΓΑ Δήμου Κιλκίς για συναυλία με κρουστά. Ωστόσο, στον τομέα της μουσικής υπάρχει και μια «έκπληξη» (!). Σαν να μην αρκούν τα τόσα εκατομμύρια με τα οποία επιχορηγείται το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, επιχορηγείται και ο Σύλλογος «Φίλοι της Μουσικής» για δύο δράσεις με 20.000 και 25.000 ευρώ.

Στον τομέα του κινηματογράφου επιχορηγούνται με 535.800 ευρώ συνολικά, 25 φορείς για 32 δράσεις. Τη μεγαλύτερη επιχορήγηση παίρνει η Ταινιοθήκη της Ελλάδος για τη Συλλογή – Συντήρηση – Αποκατάσταση και Προβολή Κινηματογραφικών Ταινιών, με 144.000 ευρώ, και η μικρότερη – 1.000 ευρώ – δίνεται στο Πείραμα – Πολυχώρος Υποστήριξης ολοκληρωμένης παραγωγής ταινιών. Η λεγόμενη «Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου» επιχορηγείται για δύο δράσεις: Διαδικασία ανάδειξης και τελετή απονομής των κινηματογραφικών βραβείων 2012, με 17.000 ευρώ και για Κινηματογραφικό Σενάριο, με 25.500 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες για την εγγραφή στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων, τη νέα διαδικασία επιχορηγήσεων και στατιστικά στοιχεία δίνονται στην Πύλη Πολιτιστικών Φορέων. Νέα αιτήματα, για δράσεις του 2013, μπορούν να υποβληθούν το φθινόπωρο του 2012. Τις σχετικές προθεσμίες θα ανακοινώσει η Πύλη Πολιτιστικών Φορέων.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 20/4/2012

Advertisements
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: