Μια παρέα νέων συναντά την «Αόρατη Ολγα»

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΡΟΣ – ΛΕΝΑ ΚΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Γιάννης Τσίρος και η Λένα Κιτσοπούλου υπογράφουν τα δύο νέα μονόπρακτα με θέμα τον «Ξένο» που έγραψαν ύστερα από παραγγελία του Εθνικού Θεάτρου.

Σε ενιαία παράσταση παρουσιάζονται τα «Αόρατη Ολγα» και «Αουστρας ή Η αγριάδα»

Σε ενιαία παράσταση παρουσιάζονται τα «Αόρατη Ολγα» και «Αουστρας ή Η αγριάδα»

Ο Γιάννης Τσίρος και η Λένα Κιτσοπούλου υπογράφουν τα δύο νέα μονόπρακτα με θέμα τον «Ξένο» που έγραψαν ύστερα από παραγγελία του Εθνικού Θεάτρου. Τα κείμενα παρουσιάζουν δύο πολύ ενδιαφέρουσες εκδοχές του όρου, συνδεδεμένες άμεσα με τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα. Παρουσιάζονται σε μία ενιαία παράσταση σε συμπαραγωγή με τον Χώρο Τέχνης και Δράσης «Βρυσάκι», σκηνοθετημένα από δύο νέους και ιδιαίτερα ταλαντούχους σκηνοθέτες, τον Γιώργο Παλούμπη και τον Γιάννη Καλαβριανό, με πολύ ενδιαφέροντα μέχρι σήμερα δείγματα δουλειάς.

Συγκεκριμένα αναφερόμαστε στην «Αόρατη Ολγα» του Γιάννη Τσίρου, με θέμα μια νεαρή μετανάστρια που πέφτει θύμα του τράφικινγκ και αποτελεί αντικείμενο σκληρής συναλλαγής. Οι σκοτεινές διαδρομές ενός ολόκληρου μηχανισμού, που δεν γνωρίζει ηθικές αναστολές, δεν της επιτρέπουν να ξεφύγει από το αδιέξοδό της.Το έργο του Γιάννη Τσίρου έχει τη δύναμη και την αμεσότητα ενός ντοκουμέντου και βασίζεται σε πραγματική ιστορία και μαρτυρίες. Παρουσιάστηκε πέρυσι για πολύ περιορισμένο αριθμό παραστάσεων και έγινε δεκτό με εξαιρετικά σχόλια. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιώργος Παλούμπης.

Ο Γιάννης Καλαβριανός σκηνοθετεί το «Αουστρας ή Η αγριάδα» της Λένας Κιτσοπούλου. Μια παρέα νέων καλεί στο σπίτι της έναν τουρίστα που κάνει τις διακοπές του στην Ελλάδα. Η επίσκεψη του ξένου δημιουργεί ένταση μεταξύ των προσώπων και οδηγεί σε απρόσμενες καταστάσεις. Με όπλο την αιχμηρή γλώσσα και την τολμηρή ιδεολογική της θέση, η συγγραφέας κάνει ένα εξαιρετικό σχόλιο για τη στρέβλωση και τις παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας εξαιτίας του προβλήματος της μετανάστευσης. Παίζουν (και στις δύο παραστάσεις) οι: Γρηγόρης Γαλάτης, Βασίλης Καραμπούλας, Λένα Παπαληγούρα, Γιωργής Τσουρής.

Αντ. Καρ., ΕΘΝΟΣ, 14/11/2011

Advertisements
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: