Ενας τυφλός, ένας κουφός και ένας μουγκός στη σκηνή

ΘΕΑΤΡΟ «ΑΘΗΝΑ»

Ενας τυφλός. Ενας κουφός. Ενας μουγκός. Είναι φίλοι, ζουν μαζί κι αντιμετωπίζουν από κοινού τις αντιξοότητες που δημιουργεί η καθημερινότητα και οι ειδικές τους δυνατότητες.

Το έργο του Γιώργου Θεοδοσιάδη κάνει πρεμιέρα στις 12 Οκτωβρίου

Το έργο του Γιώργου Θεοδοσιάδη κάνει πρεμιέρα στις 12 Οκτωβρίου

Ενας τυφλός. Ενας κουφός. Ενας μουγκός. Είναι φίλοι, ζουν μαζί κι αντιμετωπίζουν από κοινού τις αντιξοότητες που δημιουργεί η καθημερινότητα και οι ειδικές τους δυνατότητες.

Σε αυτήν τη μικρή Βαβέλ, σε αυτήν την εντελώς ασυνήθιστη συνύπαρξη ο κάθε ήρωας έχει αναπτύξει τον δικό του κώδικα για να επικοινωνεί με τους άλλους. Και τα καταφέρνουν τόσο… όσο… Κάποια στιγμή μπαίνει στη ζωή τους μια κοπέλα γεμάτη δύναμη και αισιοδοξία, ένας άγγελος της αγάπης. Και όλα αλλάζουν ξανά, από τις 12 Οκτωβρίου, στη σκηνή του θεάτρου «Αθηνά», με αφορμή το έργο του Γιώργου Θεοδοσιάδη «Δεν βλέπω, δεν ακούω, δεν μιλάω».

Το «Δεν βλέπω, δεν ακούω, δεν μιλάω», εμπνευσμένο από έναν παλιό ινδικό μύθο για την υπομονή και τη μακροθυμία απέναντι στις δυσκολίες της ζωής, είναι μια πολύ ιδιαίτερη, ξεκαρδιστική κωμωδία. Είναι, όμως, ταυτόχρονα ένα έργο για τη συντροφικότητα, την αγάπη, την εκτίμηση, τη φιλία, τον καθημερινό αγώνα και την αισιόδοξη προσέγγιση της ζωής, σε μια εποχή που οι μαύρες σκέψεις πληθαίνουν.

Ερχεται να θυμίσει στο κοινό ότι η καθημερινότητα και οι δυσκολίες της προσεγγίζονται πιο εύκολα με την αγάπη, τη φιλία, την αξιοπρέπεια και την αισιοδοξία. Η παράσταση παίχτηκε πέρυσι στην Αθήνα και σε καλοκαιρινή περιοδεία, με συνολικά πάνω από 300 παραστάσεις.

Η επιμέλεια κειμένου είναι των Χρήστου Χατζηπαναγιώτη και Δημήτρη Καντά, η σκηνοθεσία (και η μουσική επιμέλεια) του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη, τα σκηνικά της Λείας Ασβεστά και τα κοστούμια του Αλέξη Φούκου. Πρωταγωνιστούν: Σπύρος Πούλης, Θανάσης Βισκαδουράκης, Σπύρος Σπαντίδας. Τον ρόλο της «καλής νεράιδας» η Δήμητρα Στογιάννη.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: