15 χώρες στο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Κιλκίς

POSTER_final_2a

Στην εφηβεία μπαίνει φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας, που γίνεται 13 ετών. Ξεκινά αύριο και ως τις 16 Οκτωβρίου θα φιλοξενήσει καλλιτέχνες από 15 χώρες (Ελλάδα, Ιταλία, Βραζιλία, Χιλή, Ελβετία, Ισπανία, Ρωσία, Αυστραλία, Πολωνία, Αργεντινή, Μ. Βρετανία, Γερμανία, Πορτογαλία, Ουγγαρία και Βουλγαρία).

Οπως κάθε 13άχρονος, έτσι και το φεστιβάλ του Κιλκίς, θέλει το χαρτζιλίκι του. Και το έλαβε από το ΕΣΠΑ. Πήρε 980.000 ευρώ για τις διοργανώσεις από φέτος μέχρι και το 2015. Σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του φεστιβάλ, Χουάνχο Κοράλες, οι γραφειοκρατικές δυσκολίες τελείωσαν μόλις στις 19 Σεπτεμβρίου και το φεστιβάλ ετοιμάστηκε με την ψυχή στο στόμα, χωρίς προχειρότητες όμως.

Τα προηγούμενα χρόνια το φεστιβάλ συμμετείχε σε ανάλογα φεστιβάλ στα Ιεροσόλυμα, στο Κέιπ Τάουν και στο Μπιλμπάο, άνοιξε τα σύνορα για τους ελληνικούς θιάσους και τα έργα τους και έβαλε το σπόρο για μελλοντικές συνεργασίες. Φέτος γίνεται και πάλι η συνάντηση των νέων κουκλοπαικτών και όσοι διακριθούν θα δείξουν τη δουλειά τους σε κάποιο ανάλογο φεστιβάλ από αυτά που γίνονται σε Κωνσταντινούπολη, Σόφια, Μπιλμπάο και Κέιπ Τάουν.

Υπάρχουν πρωινές παραστάσεις για τα σχολεία με εισιτήριο 4 ευρώ, ενώ οι παραστάσεις θα απλωθούν σε νηπιαγωγεία, και χωριά. Οι παραστάσεις θα δοθούν στο Συνεδριακό Κέντρο και στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Κιλκίς και στους δρόμους της πόλης. Υπάρχει επίσης και πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων με εργαστήριο για το κοινωνικό θέατρο για 60 μαθητές, 3 σεμινάρια -εργαστήρια για εκπαιδευτικούς και εμψυχωτές, εργαστήρια στα δημοτικά σχολεία του Κιλκίς, 3 master classes, έκθεση με την ιστορία του κουκλοθεάτρου στις 5 ηπείρους και διημερίδα για το κοινωνικό θέατρο.

Σ.Α.
Ελευθεροτυπία, 29/9/2011
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: