Συμμετοχή σε νέες ταινίες

Αν και ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πρόσωπα του «παλιού» ελληνικού κινηματογράφου, ο Θανάσης Βέγγος συμμετείχε με προθυμία και σε ταινίες του νέου ελληνικού κινηματογράφου, δίνοντας έμφαση περισσότερο στους δραματικούς τόνους.

Η αρχή έγινε το 1991 με τις συγκινητικές «Ησυχες μέρες του Αυγούστου» του Παντελή Βούλγαρη, όπου υποδύεται έναν άντρα που σώζει μια λιπόθυμη γυναίκα και την παίρνει υπό την προστασία του. Η συνεργασία με τον Βούλγαρη συνεχίστηκε στο «Ολα είναι δρόμος» και στην «Ψυχή βαθιά», όπου υποδύεται τον παππού ενός σκοτωμένου αντάρτη, που επιμένει να πάρει μαζί του τον νεκρό.

Ο Βέγγος συνεργάστηκε και με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο. Στο «Βλέμμα του Οδυσσέα» εμφανίζεται ως ταξιτζής, που μιλάει στον Χάρβεϊ Καϊτέλ για την Ελλάδα που πεθαίνει. Αλλες κινηματογραφικές εμφανίσεις του Βέγγου την τελευταία εικοσαετία ήταν στη «Ζωή χαρισάμενη» του Πατρίς Βιβάνκος, στο «Αίνιγμα» του Γιάννη Σολδάτου, στο «Lilly’s Story» του Ροβήρου Μανθούλη, ενώ η τελευταία ταινία στην οποία εμφανίστηκε, προβλήθηκε αυτόν τον χειμώνα. Είναι το «Πέταγμα του κύκνου» του Νίκου Τζήμα, που έκανε πρεμιέρα, ενώ ο Θανάσης Βέγγος ήδη βρισκόταν στο νοσοκομείο.

  • Η Καθημερινή, Tετάρτη, 4 Mαϊου 2011
Advertisements
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: