Το κύµα της τρέλας

Η «Ελένη» του Γιάννη Ρίτσου, γερασµένη, εξοµολογείται σε έναν παλιό γνωστό της ότι ο έρωτας και τα γεγονότα του πολέµου έχουν χάσει το νόηµά τους. Αλλά παραδέχεται ότι εκείνο που έχει σηµασία είναι η αντίσταση. Ο ∆ηµήτρης Μπίτος, στην παράσταση αυτή, σκηνοθετεί και ερµηνεύει τον ρόλο της ηλικιωµένης γυναίκας, προσπαθώντας να αναδείξει τον λόγο του Ρίτσου µέσα από µια ατµόσφαιρα µυσταγωγική. Μαζί του ο Νίκος ∆ηµητρόπουλος. Μια παραγωγή της οµάδας ΑΣΙΠΚΑ. Στο Θέατρο Σφενδόνη (Μακρή 4, Μακρυγιάννη, τηλ. 210-9246.692) στις 21.00.

 

* Η παράσταση «Καµίλ Κλοντέλ: το κύµατης τρέλας» είναι βασισµένη στην αλληλογραφία της γλύπτριας µε τον µεγάλο της έρωτα Αύγουστο Ροντέν, καθώς και µε τον αδελφό της διπλωµάτη και συγγραφέα Πολ Κλοντέλ. Η σκηνοθεσία και η δραµατουργική επεξεργασία είναι του Στέλιου Κρασανάκη. Η παράσταση παρακολουθεί τη διαδροµή τηςηρωίδας από τη δηµιουργική της νιότη έως την παράφρονα «ώριµη ηλικία» και τον εγκλεισµό της στο άσυλο έως τον θάνατό της. Παίζει η Λυδία Φωτοπούλου. Στο Θέατρο Μεταξουργείο (Ακαδήµου 14-16, τηλ. 210-5234.382) στις 21.30.

 

* «Η απολογία του Θεόφιλου Τσάφου», το έργο που κρατούσε στο συρτάρι εδώ και χρόνια ο Νίκος Κούνδουρος, µετακοµίζει από το Αλεκτον στο Ιδρυµα Μιχάλης Κακογιάννης. Τον ψυχογραφικό αυτό µονόλογο φέρνει επί σκηνής η Γιώτα Κουνδουράκη και ο ηθοποιός Νίκος Πανόπουλος. Στο Ιδρυµα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, ύψος Χαµοστέρνας, Ταύρος, τηλ. 210-3418.550) στις 21.30.

INFO

Η «Ελένη» του Γιάννη Ρίτσου, µια παραγωγή της οµάδας ΑΣΙΠΚΑ, παρουσιάζεται στις 21.00 στο Θέατρο Σφενδόνη (Μακρή 4, Μακρυγιάννη, τηλ. 210-9246.692)

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: