Στη Λουκία Μιχαλοπούλου το θεατρικό βραβείο Μελίνα Μερκούρη

Στην Λουκία Μιχαλοπούλου απονεμήθηκε το φετινό θεατρικό βραβείο για Μελίνα Μερκούρη. Η νεαρή ηθοποιός κέρδισε το βραβείο για τις ερμηνείες της στο ρόλο της «Χίλντε» στην Κυρία από τη Θάλασσα του Ίψεν σε σκηνοθεσία Ερρικ Στούμπε, που ανέβηκε στο Εθνικό Θέατρο, καθώς και στο ρόλο της Τέσσα, στο έργο του Δημήτρη Δημητριάδη Τόκος, σε σκηνοθεσία Λευτέρη Βογιατζή που παίχτηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών 2010 από τη Νέα Σκηνή.
Στην τελετή που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις εννέα το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εθνικού Θεάτρου η νεαρή ηθοποιός παρέλαβε από την προκάτοχό της, Μαρίνα Ασλάνογλου, την αγαπημένη καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη μαζί με το ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ που συνοδεύει το συγκεκριμένο βραβείο.
Η Λουκία Μιχαλοπούλου παραλαμβάνοντας το βραβείο ευχαρίστησε την επιτροπή, το Εθνικό Θέατρο και κυρίως το Γιάννη Χουβαρδά για τους ρόλους που της εμπιστεύτηκε και για την δυνατότητα που δίνει στους νέους ηθοποιούς να συνεργάζονται με ξένους σημαντικούς σκηνοθέτες, όπως είναι ο Έρικ Στούμπε.
Ακόμα ευχαρίστησε τον Λευτέρη Βογιατζή κυρίως για την ευκαιρία που της έδωσε να βρεθεί κοντά του με το που τελείωσε τη σχολή και γιατί της δίδαξε τι σημαίνει πειθαρχία και ακρίβεια στο θέατρο. H ηθοποιός αφιέρωσε το βραβείο στο δάσκαλό της Δημήτρη Οικονόμου.
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: