Ερώτηση του ΚΚΕ για τις περικοπές στα ΔΗΠΕΘΕ

Θύμα της κυβερνητικής πολιτικής περικοπών που έχουν υποστεί τα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα (ΔΗΠΕΘΕ) σ’ όλη την Ελλάδα είναι και το ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας – Θεσσαλικό Θέατρο. Το θέμα αναδεικνύουν με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Πολιτισμού – Τουρισμού οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος και Απόστολος Νάνος, οι οποίοι σημειώνουν ότι «ενώ η ετήσια χρηματοδότησή του έφτανε μέχρι το 2008 τις 265.000 ευρώ, κατά το 2009 του δόθηκαν 200.000, το 2010 δόθηκαν 130.000 και για το πρώτο εξάμηνο του 2011 μόνο 57.750».
«Αποτέλεσμα είναι», συνεχίζουν οι βουλευτές, «να περιοριστούν οι πολιτιστικές του δραστηριότητες να μην «ανεβάζει» δεύτερο θεατρικό έργο το φετινό χειμώνα, να περιοριστούν οι παραγωγές του καλοκαιριού κ.ά., να υπάρχουν χρέη σε ασφαλιστικά ταμεία και προμηθευτές, να δυσκολεύει τη γενική λειτουργία του και το παραγόμενο έργο.
Ταυτόχρονα ανησυχία προκαλεί η πρόθεση του υπουργείου να επανεξετάσει συνολικά το θέμα των ΔΗΠΕΘΕ, να τα μεταφέρει στις Περιφέρειες και να τα υποχρεώσει σε συγχωνεύσεις, επιδιώκοντας τη μικρότερη δυνατή χρηματοδότηση».
Τέλος ρωτούν τον υπουργό: α) Εάν θα εξασφαλιστεί επαρκής χρηματοδότηση για το Θεσσαλικό Θέατρο και γενικότερα για τα ΔΗΠΕΘΕ, ώστε να συνεχίσουν τη δράση τους. β) Εάν έχουν βάση όλες οι παραπάνω πληροφορίες, για την προοπτική των ΔΗΠΕΘΕ.
Advertisements
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: