Το «Δεν πληρώνω» από το Θεσσαλικό Θέατρο

Το έργο του Ντάριο Φο «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω…» υπήρξε το εναρκτήριο έργο της καλλιτεχνικής περιόδου 2008-2009 για το Θεσσαλικό Θέατρο – ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας. Όπως σημειώνει η σκηνοθέτις της παράστασης εκείνης Ελένη Μποζά, «με βάση το υλικό του Ντάριο Φο, προσπαθήσαμε να στήσουμε μια παράσταση στην οποία, παράλληλα με το καυστικό χιούμορ και τη σάτιρα του συγγραφέα, χρησιμοποιήσαμε και στοιχεία από τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, η οποία ελάχιστα διαφέρει από την κοινωνία που ο Ντάριο Φο περιγράφει στο έργο του.

Αντιπαραβάλλοντας κομμάτια που αντλούν από τη σύγχρονη πραγματικότητα και κομμάτια από το κείμενο του Ντάριο Φο και μέσα από τους κώδικες της φάρσας και της επιθεώρησης, στόχος μας είναι να γελάσουμε με τις καθημερινές μας τραγωδίες, αλλά ταυτόχρονα να προβληματιστούμε για θέματα που μας αφορούν όλους».

Η διασκευή του έργου του Φο για την παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας βασίστηκε σε αυτοσχεδιασμούς των ηθοποιών Ελένης Μποζά και Μυρτώς Σταμπούλου (η οποία επιμελήθηκε επίσης τα σκηνικά και τα κοστούμια). Τους ρόλους ερμήνευσαν οι ηθοποιοί: Κωστής Καλλιβρετάκης, Ζωή Μωραΐτη, Πόπη Πελτεκοπούλου, Χάρης Φλέουρας και Δήμητρα Φράτζιου. Το κείμενο της παράστασης αυτής κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αιγόκερως του Γιάννη Σολδάτου.

Advertisements
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: