Επιχορηγήσεις: «Διαβούλευσης»… κοροϊδία

«Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα»! Αυτή είναι η αρχή του ΥΠΠΟ-Τ στα θέματα του θεάτρου. Οι «δημόσιες διαβουλεύσεις» δεν είναι τίποτε άλλο από «κερδίζω» χρόνο. «Σε δημόσια διαβούλευση» ανακοίνωσε χτες το ΥΠΠΟΤ ότι «δίνει το νέο πλαίσιο για τις επιχορηγήσεις του θεάτρου». Το αοριστολόγο αυτό κείμενο αποτελεί παραπλάνηση και υπεκφυγή. Ενας φόβος ανάληψης της ευθύνης για το πιθανότερο «κόψιμο» των επιχορηγήσεων.

Πολύ σύντομα ολοκληρώνεται η φετινή θεατρική σεζόν και ενώ θα περίμενε κανείς να ανακοινωθούν, έστω καθυστερημένα, οι φετινές επιχορηγήσεις, θέτουν σε «δημόσια διαβούλευση (στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.opengov.gr/yppol) από τις 26 Φλεβάρη έως τις 15 Μάρτη το κείμενο της Ομάδας Εργασίας για το Θέατρο, η οποία συγκροτήθηκε στο πλαίσιο της λειτουργίας του Μητρώου Πολιτιστικών Φορέων (αποτελείται από τους Θωμά Μοσχόπουλο, Ματίνα Καλτάκη, Δήμητρα Κονδυλάκη).

Στο επίκεντρο του προβληματισμού κατά την επεξεργασία της νέας προκήρυξης βρίσκονται τα εξής ζητήματα: Πλαίσιο οικονομικού προγραμματισμού. Η νομική μορφή των επιχορηγούμενων φορέων (σήμερα, απαραίτητη προϋπόθεση για την επιχορήγηση φορέα του θεατρικού χώρου είναι να έχει τη μορφή αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας… προτείνεται να εξεταστεί ένα νέο νομικό πλαίσιο που θα επιτρέπει και σε φυσικά πρόσωπα να καταθέτουν αιτήσεις). Η συγκέντρωση της καλλιτεχνικής δραστηριότητας στην Αθήνα. Πληθωρισμός θεατρικών ομάδων και πολυδιάσπαση δυνάμεων. Το πρόβλημα της θεατρικής στέγης. Η δυσκολία πρόσβασης στη διεθνή σκηνή.

  • Οι επιχορηγούμενοι θίασοι θα πραγματοποιήσουν συνάντηση για το θέμα αυτό, στις 3/3, στις 12 το μεσημέρι, στο «Θέατρο της οδού Κεφαλληνίας».
Advertisements
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: