Επιστολή Γερουλάνου για τη διαβούλευση θεατρικών επιχορηγήσεων

Με προσωπική του επιστολή που απευθύνεται στους ανθρώπους του θεάτρου, ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος ζητά από τους « άμεσα ενδιαφερόμενους για το θέμα των επιχορηγήσεων» να λάβουν μέρος στην δημόσια διαβούλευση για τις θεατρικές επιχορηγήσεις που αρχίζει στις 26 Φεβρουαρίου, (http://www.opengov.gr/yppol).

Σύμφωνα με την επιστολή του Υπουργού Πολιτισμού: «ο θεσμός των επιχορηγήσεων του ελεύθερου θεάτρου στήριξε μια ολόκληρη γενιά καλλιτεχνών και ανέδειξε πολλούς από αυτούς που το κοινό αλλά και η ίδια η θεατρική κοινότητα αναγνωρίζει σήμερα ως διακεκριμένους εκπροσώπους της. Ωστόσο, όλοι μας γνωρίζουμε πως τα τελευταία χρόνια ο θεσμός αυτός δεν εξυπηρετούσε πια κάποια συγκεκριμένη, στοχευμένη πολιτική. Συχνά μάλιστα, υπερίσχυαν κριτήρια μικροπολιτικά ή προσωπικών γνωριμιών.

Η επιστολή σας αυτό ακριβώς απηχεί, είναι επιτακτικό το αίτημα των ανθρώπων του χώρου για μια συνολική και αποτελεσματική παρέμβαση της Πολιτείας. Είναι αναγκαίο να δοθούν λύσεις σε χρόνια προβλήματα του χώρου αλλά και νέα, που προέκυψαν από τη βαθιά οικονομική κρίση που γνωρίζει τα τελευταία χρόνια ο τόπος μας».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα καταγράφηκαν τα προβλήματα, τέθηκαν τα αναγκαία ερωτήματα, και διερευνώνται πιθανές λύσεις, ώστε μέσα στο 2011 να γίνουν στοχευμένες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις από την πλευρά της Πολιτείας, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στο Θέατρο της οδού Κεφαλληνίας, την Πέμπτη, 3 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί εκδήλωση-συζήτηση που διοργανώνουν οι επιχορηγούμενοι θίασοι «λόγω της ανησυχίας τους μήπως χαθεί η φετινή επιχορήγηση».

Advertisements
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: