Κόντρα Αμφι-θεάτρου και ΥΠΠΟ

Η Ευδοκία Ρουμελιώτη, ο Νικόλας Παπαγιάννης και ο Μιχάλης Μητρούσης σε στιγμιότυπο από τη «Διαβολογυναίκα»

Ηθοποιοί, σκηνοθέτες, θεατρολόγοι, άνθρωποι της πολιτικής και της κοινωνίας συνεχίζουν να στηρίζουν τον Σπύρο Ευαγγελάτο, υποστηρίζοντας ότι το Αμφι-Θέατρο δεν πρέπει να αναστείλει τη λειτουργία του, όπως ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ο ιδρυτής του. Ο ίδιος σκηνοθέτης έχει ξεκαθαρίσει ότι είναι αδύνατον να συνεχίσει αν δεν στηριχθεί από το κράτος. «Από τους πρώτους μήνες της ανάληψης των καθηκόντων του ζήτησα να τον συναντήσω», λέει σήμερα ο Σπύρος Ευαγγελάτος, ο οποίος αν δεν συναντήθηκε ποτέ με τον Παύλο Γερουλάνο, του μετέφερε τη σκέψη της μεταστέγασης του Αμφι-Θεάτρου σε κάποιον άλλο κτίριο, από τα ακίνητα του ΥΠΠΟ.

Λίγες μέρες, δε, πριν από τη δημοσιοποίηση της επιστολής του για την αναστολή της λειτουργίας του θέατρου, ενημέρωσε τον υπουργό Ποιτισμού, αναμένοντας μια αντίδραση από μέρους του. Ωστόσο έχει περάσει μία εβδομάδα και δεν υπήρξε απόκριση _ούτε από τον ίδιο ούτε από την γενική γραμματέα, Λίνα Μενδώνη. «Εστιάζω την πικρία μου στο γεγονός ότι δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον ο κύριος Γερουλάνο σε έναν πολίτη που είναι υπεύθυνος για έναν πολιτιστικό φορέα.. Είναι ένας παράξενος σνομπισμός», επισημαίνει.

Κύκλοι πάντως του ΥΠΠΟ αναφέρουν ότι η στάση του υπουργού δεν αναμένεται να αλλάξει ενώ τόνιζαν ότι ο κ. Γερουλάνος δεν θέλει να προχωρήσει σε εξαιρέσεις, μια που η στάση του απέναντι στο θέμα έχει ξεκαθαρίσει. Τέλος, να προστεθεί, ότι οι παταστάσεις της «Διαβολογυναίκας» του Καρλ Σένχερ συνεχίζονται κανονικά ως τις 17 Απριλίου 2011, στο Αμφι-Θέατρο, στην Πλάκα _Ανδριανού 111. «Μετά», συμπληρώνει ο Σπύρος Ευαγγελάτος, «θα ξεκινήσουμε τη μεταφορά πραγμάτων και τη μετακόμιση….».

ΜΥΡΤΩ ΛΟΒΕΡΔΟΥ | ΤΟ ΒΗΜΑ, Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Σχόλια

  • Αίγλη Χαβά Βάγια - μουσικός ,Δημήτρης Βάγιας - ηθοποιός , Δέσποινα Σφάντζικα-Χασάναγα , ηθοποιός .  On 27 Φεβρουαρίου, 2011 at 8:23 μμ

    Συμπαραστεκόμαστε ολόψυχα στον διεθνώς αναγνωρισμένο μεγάλο σκηνοθέτη, στην ξεχωριστή προσωπικότητα των γραμμάτων και της τέχνης Σπύρο Ευαγγελάτο.
    Ευχόμαστε, το ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ που επι 36χρόνια προσέφερε πολύ μεγάλη ανάπτυξη στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας , να συνεχίσει απρόσκοπτα την αξιοθαύμαστη καθομολογουμένως πορεία του .
    Η απώλειά του στις δύσκολες μέρες που περνάμε θ’αποτελούσε γεγονός μεγίστης συμβολικής συμασίας …

Σχολιάστε