Εγκληµα και τιµωρία από έναν επίδοξο συγγραφέα στο Θέατρο Επί Κολωνώ

∆.Κ., ΤΑ ΝΕΑ: Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Ο Γιάννης Λεάκος και η Σοφία Κορώνη  στην παράσταση «Εγκληµα, τιµωρία, λεφτά,  δολοφονία συνταξιούχου»  Υπάρχει δικαιολογία για το έγκληµα; Ποιος έχει το δικαίωµα να το κρίνει αυτό; Ερωτήµατα περί βίας και δικαιοσύνης που απασχόλησαν τον Ντοστογιέφσκι πριν από 150 χρόνια έρχονται στο σήµερα. Με αφορµή την παράσταση του έργου «Εγκληµα, τιµωρία, λεφτά, δολοφονία συνταξιούχου» του Σουηδού Ματίας Αντερσον στο Θέατρο Επί Κολωνώ.

Η οµάδα Νάµα επιστρέφει, µετά το «Ροτβάιλερ», µ’ ένα έργο που σχολιάζει µε χιούµορ σηµερινά προβλήµατα.«Γεννάει τάχα η αρρώστια το έγκληµα ή το ίδιο το έγκληµα από τη φύση του συνοδεύεται πάντα από κάτι που µοιάζει µε αρρώστια;», αναρωτιέται ο Ρασκόλνικοφ στο «Εγκληµα και τιµωρία» του Ντοστογιέφσκι.

«Στον σύγχρονο κόσµο ο προβληµατισµός γύρω από τη χρήση βίας καθώς και τις προϋποθέσεις που θα τη δικαιολογούσαν δεν έχει µονοσήµαντη απάντηση», σηµειώνει η σκηνοθέτις Ελένη Σκότη. «Ενας αµυντικός πόλεµος, η ποινή θανάτου, η χρήση βίας για τιµωρία, η τροµοκρατική δράση δεν είναι ξεκάθαρο, µέσα στο σύστηµα αξιών που επικρατεί, αν είναι θεµιτές ή αθέµιτες δράσεις».

Κεντρικός ήρωας του έργου είναι ένας επίδοξος συγγραφέας που, εµπνεόµενος από το «Εγκληµα και τιµωρία», αποπειράται ενώπιον ενός ακροατηρίου να ολοκληρώσει ένα πολλά υποσχόµενο έργο, µε θέµα τη βία. Τους ρόλους ερµηνεύουν οι Γιάννης Λεάκος, Χρυσή Βιδαλάκη, Κατερίνα Κλειτσιώτη, Σοφία Κορώνη.

INFO

Το έργο «Εγκληµα, τιµωρία, λεφτά, δολοφονία συνταξιούχου» του Ματίας Αντερσον ανεβαίνει στο Θέατρο Επί Κολωνώ (Ναυπλίου 12 και Λένορµαν 94, Κολωνός, τηλ. 210-5138.067) στις 28 Φεβρουαρίου (21.15).
Εισιτήρια: από 13,50 έως 20 ευρώ.

Advertisements
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: