Χωρίς… Ελενίτσα

Χωρίς... Ελενίτσα

Χωρίς… Ελενίτσα πώς να παρουσιάσει δεύτερη χρονιά το «Η γυνή να φοβήται τον άντρα»; Αυτό θα σκέφτηκε ο Γιάννης Μπέζος κι ενώ είχε αποφασίσει να επαναλάβει και του χρόνου την παράσταση, ψάχνει για άλλο έργο,για την «Κιβωτό» και πάλι. Η Ναταλία Τσαλίκη, που παίζει την Ελενίτσα, του χρόνου θα παίξει την Αμάντα στον «Γυάλινο κόσμο» στο Χορν.

Στον τίτλο «Πιρούνι» ακούει το ολοκαίνουργιο έργο του Χάρη Ρώμα. Μετά το «Οι ράγες πίσω μου», αλλά και το «Γηραιά ηθοποιός χάνει τον έλεγχο», θα δούμε το νέο έργο του, το οποίο το ολοκλήρωσε πρόσφατα. Για την ώρα κουβεντιάζει το πού θα ανέβει, εδώ είναι σίγουρο ότι θα παίξει-σκηνοθετήσει ο ίδιος.

Χωρίς... Ελενίτσα

Ο «κινηματογραφικός» Νίκος Παναγιωτόπουλος ετοιμάζεται να πάρει το βάπτισμα του πυρός στο σανίδι υπό τη… σκέπη του Ελληνικού Φεστιβάλ. Υστερα από συμφωνία που έκανε με τον Γιώργο Λούκο, θα σκηνοθετήσει τις «Τρεις αδελφές» του Αντον Τσέχοφ με την Ολια Λαζαρίδου, τη Μαρία Πρωτόπαππα και την Αλεξία Καλτσίκη. Οι πληροφορίες μας λένε ότι έκανε πρόταση στον Νίκο Κουρή να συμπράξει στην παράστασή του, αλλά εκείνος δεν του απάντησε θετικά.

Οι ηρωίδες από τα θεατρικά έργα της Λούλας Αναγνωστάκη θα «συναντηθούν» επί σκηνής χάρη σε μια σύνθεση που κάνει ο Σταμάτης Κραουνάκης και που πρόκειται να φιλοξενηθεί στην «Αθηναΐδα». Τον τίτλο της σύνθεσης τον επέλεξε η ίδια η συγγραφέας στα ραντεβού της με τον συνθέτη-σκηνοθέτη και δεν είναι άλλος από το «I love you».Τις γυναικείες μορφές της Αναγνωστάκη θα ενσαρκώσει η έμπειρη Αλεξάνδρα Παντελάκη, ενώ ο ίδιος ο Σταμάτης Κραουνάκης θα τη συνοδεύει στο πιάνο… Στον «Ηχο του όπλου» πλάι στην Παντελάκη θα βρεθεί ο νεαρός ηθοποιός Χρήστος Γεροντίδης. Πρεμιέρα μέσα στον Μάρτη.

Απολυμένη η Μαρία Γεωργιάδου; Ευτυχώς μόνο χάρη στον τίτλο του θεατρικού έργου του καλού Αντώνη Τσιπιανίτη που θα ανέβει τον Μάρτιο στο Νέο Ελληνικό Θέατρο του Γιώργου Αρμένη. Το έργο που είναι μονόλογος, είναι μαύρη κωμωδία, η οποία έχει ηρωίδα της μια πολύπαθη που έχει απολυθεί από τη δουλειά της και χάνει τον κόσμο κάτω από τα πόδια της. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο ικανός Χρήστος Καρχαδάκης.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗΣ, ΕΘΝΟΣ, 8/2/2011

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: