Λιτή, αλλά γεμάτη κέφι η έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού

  • Στις 6 Μαρτίου η μεγάλη παρέλαση

Από παλαιότερη διοργάνωση

Με την επισήμανση πως «το πατρινό καρναβάλι στέλνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας, χαράς και ελπίδας», ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς κήρυξε το βράδυ του Σαββάτου την έναρξη του Καρναβαλιού, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης τελετής στην πλατεία Γεωργίου.

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, λόγω βροχής, οι Πατρινοί κατέκλυσαν την πλατεία για να γιορτάσουν την έναρξη του καρναβαλιού, που θα ολοκληρωθεί στις 6 Μαρτίου με τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση.

Η φετινή τελετή έναρξης μπορεί να ήταν λιτή, λόγω οικονομικής κρίσης, αλλά το κέφι, η ζωντάνια και η διασκέδαση κατάφεραν να κυριαρχήσουν. Η τελετή ξεκίνησε με τον τελάλη, που έφθασε στην πλατεία με το καρναβαλικό του άρμα.

Στη συνέχεια ανέβηκε στο μπαλκόνι του Δημοτικού Θεάτρου, από όπου ανήγγειλε την έναρξη του καρναβαλιού. Κατόπιν εμφανίστηκαν στην κεντρική σκηνή, που είχε στηθεί στην πλατεία, οι παρουσιαστές της εκδήλωσης Ζακελίνα Κυρούση και Δημήτρης Πολίτης, όπου μέσα από έναν ξεχωριστό καρναβαλικό διάλογο, προετοίμασαν την επίσημη έναρξη.

Λίγα λεπτά αργότερα ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς κήρυξε από το μπαλκόνι του δημοτικού θεάτρου την επίσημη έναρξη του καρναβαλιού. Αμέσως μετά εμφανίστηκε στην πλατεία ο βασιλιάς Καρνάβαλος, συνοδευόμενος από τη μπάντα του δήμου και καρναβαλιστές, ενώ τα πολύχρωμα πυροτεχνήματα πρόσφεραν ένα εντυπωσιακό θέαμα.

Όταν τελείωσε ο χορός των πυροτεχνημάτων, ο δήμος βράβευσε καλλιτέχνες, που συνέβαλαν με τη μουσική τους προσφορά στο θεσμό του πατρινού Καρναβαλιού. Η τελετή έναρξης ολοκληρώθηκε με το υπαίθριο πάρτι στην πλατεία Γεωργίου.

Advertisements
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: