Το «Σύστημα Αθήνα» (δια)δικτυώθηκε

Δύσκολες εποχές για τις τέχνες. Δεν θα ήταν ευκολότερες απ’ ό,τι για τους υπολοίπους οι συνθήκες ούτε για το «Σύστημα Αθήνα», τη σημαντική πλατφόρμα για το θεάτρο και το χορό του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΕΚΔΙΘ), που ξεκίνησε σε πιλοτική μορφή το Μάιο του 2007.

Ηταν ο μοναδικός εγχώριος θεσμός που σύστηνε την καλύτερη θεατρικοχορευτική «φουρνιά» της σεζόν στο εξωτερικό, με απώτερο στόχο την παρουσία της στις διεθνείς σκηνές.

Μην ξεχνάμε ότι το Εθνικό Κέντρο Θεάτρου Χορού, που είχε ανάλαβει τα πρακτικά ζητήματά του, καταργήθηκε.

Επρεπε να βρεθεί λύση. Την έδωσε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΔΙΘ. Η νέα μορφή του «Συστήματος Αθήνα», με τίτλο «iTi’s Best», θα είναι ηλεκτρονική και αναμένεται να προσφέρει περισσότερες δυνατότητες προβολής των ελληνικών παραστάσεων θεάτρου και χορού σ’ όλο τον κόσμο. Το κενό θα αναπληρώσει ο ειδικός ιστότοπος http://www.athensystem.gr, που θα ρίξει έως και 100 φορές κάτω το κόστος της διοργάνωσης και στον οποίο, κατά τη διάρκεια της παρούσας θεατρικής περιόδου (2011), θα αναρτώνται οι προτάσεις της κριτικής επιτροπής.

Ο ιστότοπος αυτός θα περιέχει ολιγόλεπτα τρέιλερ των παραστάσεων που θα μπορεί να δει κανείς σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη, ειδικό λινκ μέσω του οποίου (και κατόπιν ειδικής διαπίστευσης) οι εκπρόσωποι θεάτρων ή φεστιβάλ από το εξωτερικό θα μπορούν να δουν μαγνητοσκοπημένες ολόκληρες τις παραστάσεις και πληροφοριακά στοιχεία για την κάθε παράσταση.

Υποψήφιες για επιλογή στο «iTi’s Best» είναι όλες οι παραστάσεις που παρουσιάζονται από ελληνικούς θιάσους οπουδήποτε στην Ελλάδα στο διάστημα από το Νοέμβριο του 2010 μέχρι τον Ιούνιο του 2011 -ανεξάρτητα από το πότε ανέβηκαν για πρώτη φορά.

Οι θίασοι που επιθυμούν να δει η επιτροπή την παράστασή τους, μπορούν να στείλουν σχετική επιστολή και δελτίο Τύπου στο system@ hellastheatre.gr. Για απορίες ή διευκρινίσεις στο 210-3303149 . [ΙΩ.Κ., Ελευθεροτυπία, Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011]

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: