Νεανικό μιούζικαλ του Νίκου Κυπουργού στο θέατρο Χυτήριο

  • Το νεανικό μιούζικαλ του Νίκου Κυπουργού «Σιωπή, ο βασιλιάς ακούει», παρουσιάζει με παιγνιώδη τρόπο στους μικρούς και μεγάλους θεατές τις βασικές έννοιες της μουσικής.

Οι «Όπερες των ζητιάνων» παρουσιάζουν το μιούζικαλ του Νίκου Κυπουργού «Σιωπή, ο βασιλιάς ακούει» στο Θέατρο Χυτήριο. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Μαριάννα Κάλμπαρη, ενώ παίζουν και τραγουδούν οι Ζαφείρης Κουτελιέρης, Δημήτρης Δημόπουλος και Ιωάννα Φόρτη. Η μουσική του Νίκου Κυπουργού εκτελείται ζωντανά από μουσικούς του «Artefacts ensemble» σε νέα ενορχήστρωση του Χαράλαμπου Γωγιού.

Οι δημιουργοί του μιούζικαλ, Νίκος Κυπουργός και Θωμάς Μοσχόπουλος, μετέφεραν την υπόθεση του παραμυθιού του Άντερσεν στον κόσμο της μουσικής και, αφού την «ενίσχυσαν» με χιούμορ, μελωδία και σάτιρα για την σύγχρονη καλλιτεχνική πραγματικότητα, φρόντισαν να εισάγουν μέσα από το έργο τους το θεατή στις βασικές έννοιες της μουσικής διακριτικά, σαν παιχνίδι. Το αποτέλεσμα είναι μια ποιητική εισαγωγή στη μουσική και μια παράσταση κατάλληλη τόσο για μεγάλους όσο και για παιδιά κάθε ηλικίας.

Οι «Όπερες των ζητιάνων» πιστεύουν στη δύναμη της λυρικής φωνής και πως το λυρικό τραγούδι, πέρα και πάνω από τις όποιες αγκυλώσεις της «παραδοσιακής» όπερας, είναι ένα σύγχρονο εκφραστικό όπλο, μεγάλης συναισθηματικής έντασης και υψηλής καλλιτεχνικής ακριβείας. Για αυτό και θεωρούν πως η εξοικείωση των μικρών θεατών με τον ήχο –και το ήθος– της λυρικής φωνής είναι ένα εκπαιδευτικό καθήκον πρωταρχικής σημασίας.

  • Πληροφορίες: Θέατρο Χυτήριο, Ιερά Οδός 44, Γκάζι, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210-3412313. Τιμές εισιτηρίων: 13 ευρώ και 10 ευρώ (παιδικό). Διάρκεια: 50 λεπτά.
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: