Μαθητεία στο Κακό: «Ο καλός μαθητής» του Στ. Κινγκ στο Επί Κολωνώ

Ένα γνωστό από την κινηματογραφική του εκδοχή μυθιστόρημα του Stephen King, τον Καλό μαθητή (Apt Pupil, που στη χώρα μας παίχτηκε με τον τίτλο Μαθήματα φόβου), μεταγράφει στη γλώσσα του θεάτρου ο σκηνοθέτης Ζαφείρης Χαϊτίδης, μια παράσταση που στη σκηνή του θεάτρου Επί Κολωνώ.

Πρόκειται για ένα ψυχολογικό θρίλερ (όπως άλλωστε και τα περισσότερα έργα του μάστορα του είδους Στ. Κινγκ), βασικοί ήρωες του οποίου είναι ένας καταζητούμενος Ναζί που κρύβεται με άλλο όνομα στην Καλιφόρνια και ένας νεαρός μαθητής, ο οποίος τον αναγνωρίζει και στη συνέχεια τον εκβιάζει, όχι όμως για να του αποσπάσει οποιαδήποτε οφέλη αλλά για να μαθητεύσει κοντά του στο Κακό: μαθητεία που ο συγγραφέας χτίζει σταδιακά οδηγώντας τον ήρωά του από την πλαστογράφηση των βαθμών του στο σχολείο στη δολοφονία αστέγων. Όμως αυτή η διαδικασία δεν είναι ποτέ μονόδρομη. Το Κακό αφυπνίζεται παράλληλα και στον ίδιο τον «δάσκαλο», οδηγώντας τη γεμάτη ένταση αυτή σχέση στη σύγκρουση…

Στην παράσταση που σκηνοθετεί ο Ζαφείρης Χαϊτίδης παίρνουν μέρος οι ηθοποιοί Μελέτης Γεωργιάδης, Nathan Thomas, Δημήτρης Καρανίκας και Νίκος Παντελίδης. Τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελείται ο Ηλίας Λόης και τη μουσική ο Χρήστος Τριανταφύλλου.

Advertisements
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: