Αόρατη μαγεία…

Επιστρέφουν στην Αθήνα για τέσσερις εορταστικές παραστάσεις οι Βικτόρια Τσάπλιν και ο Ζαν-Μπατίστ Τιερέ με το «Αόρατο τσίρκο» τους, που είχαν μαγέψει το κοινό το καλοκαίρι, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, με την ποιητική ευαισθησία των ακροβατικών τους και το σουρεαλιστικό χιούμορ τους.

Με τη φαντασία και την παιδικότητα της ματιάς τους, οι δύο καλλιτέχνες δημιουργούν ένα σκηνικό εικαστικό σύμπαν, όπου τα οπτικά τρυκ και η ευρηματική χρήση καθημερινών αντικειμένων μαγεύουν τον θεατή, μικρό ή μεγάλο αδιάφορο, θυμίζοντας με τον τρόπο τους την παμπάλαια τέχνη των περιπλανώμενων θαυματοποιών.

Οι δύο καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, στις  στις 1-2 Ιανουαρίου, μιαν ιδιαίτερη παράσταση που, όπως ταιριάζει σε ένα σουρεαλιστικό θέαμα, προέκυψε «τυχαία». Φθάνοντας για μια παράσταση στη βόρεια Ιταλία, αντίκρισαν ένα άδειο θέατρο, λόγω κακής συνεννόησης. Αμέσως ο Γάλλος ηθοποιός ανάρτησε μια ανακοίνωση που έγραφε: «Το Αόρατο τσίρκο θα παίξει για το αόρατο κοινό». Ας σημειωθεί ότι και το καστ της παράστασης αυτής είναι κάπως… ιδιότυπο, αφού παίρνουν μέρος και ζώα, που όμως δεν είναι εκπαιδευμένα, αλλά παίζουν τον «ρόλο» τους φυσικά, όπως σε οποιοδήποτε άλλο περιβάλλον.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: