Βραδιά μνήμης για τον τραγικό θάνατο του «Κανένα»

Ο Νίκος Διαμαντής, ευαισθητοποιημένος όχι μόνο καλλιτέχνης αλλά και πολίτης, ετοιμάζει μια βραδιά, στις 28 Δεκεμβρίου, στο θέατρο «Σημείο», με τίτλο «Ο κανένας». Είναι αφιερωμένη στον συνάνθρωπό μας, ο οποίος τα ξημερώματα της Κυριακής 30 Οκτωβρίου βρήκε καταφύγιο μέσα στα σκουπίδια, αποκοιμήθηκε και εν τέλει βρήκε τραγικό θάνατο από το απορριμματοφόρο, το οποίο τον πολτοποίησε. «Το συμβάν αυτό μας ευαισθητοποίησε όλους μας πρώτα ως ανθρώπους και μετά ως καλλιτέχνες, και θέλοντας να εκφράσουμε την οργή μας για τη βαρβαρότητα πολιτισμού, παρουσιάζουμε κείμενα που το καθένα με τον τρόπο του σχολιάζει το ειδεχθές αυτό έγκλημα.

Η βραδιά αυτή μέσα στο κλίμα των εορτών είναι μια χειρονομία προς τον διπλανό μας. Η παράσταση δεν είναι παρά μια μικρή, ελάχιστη στην πραγματικότητα, οφειλή προς την ανθρωπιά μας», σημειώνει ο Νίκος Διαμαντής.

Το θέατρο «Σημείο» απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση σε καλλιτέχνες, σε ανθρώπους του λόγου, συγγραφείς κατά κύριο λόγο, ζητώντας μια συμμετοχή ενεργοποίησης, μια συμμετοχική ενεργό δήλωση αλληλεγγύης, ενάντια στη βαρβαρότητα του γεγονότος. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Advertisements
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: