Μια απάντηση στον Γιώργο Διαλεγμένο

Ουκ ολίγα είπε ο Γιώργος Διαλεγμένος στη συνέντευξή του στο «Επτά» (7/11). Ο αναγνώστης μας [σσ. της Κυρ. Ελευθεροτυπίας] Παναγιώτης Βογιατζής από τη Θεσσαλονίκη έχει τη δική του γνώμη σε πολλά από αυτά και την εκθέτει στην επιστολή του:

«Ο κ. Διαλεγμένος, που «δεν ψηφίζει εδώ κι 25 χρόνια» (πρώτο κατόρθωμα), τα έχει υποτίθεται με το πολιτικό σύστημα κι αυτούς που κυβερνούν. Μεγάλη δουλειά θα μου πείτε. Το 80% του κόσμου τα ίδια λέει. Ναι, αλλά ο κ. Διαλεγμένος κουβαλάει μαζί του μαχαίρι (δεύτερο κατόρθωμα), κι άμα δει λέει μπροστά του πολιτικό που έχει κυβερνήσει, δεν ξέρει κι αυτός τι θα του κάνει. Βέβαια, φαντάζομαι ότι θα έχει συναντήσει πολλές φορές τέτοιους πολιτικούς, αλλά φαίνεται ότι πηγαίνουν στα θέατρα όπου παίζει ή παίζονται έργα του μεταμφιεσμένοι.

Τέλος πάντων, μάλλον μπερδεύτηκα. Το μαχαίρι δεν το ‘χει μαζί του για τους πολιτικούς, αλλά για τους ξένους που έχουν γεμίσει τη χώρα και ευθύνονται για όλα μας τα δεινά. Και οι οποίοι πρέπει, λέει, να φύγουν όλοι. Ολοι; Ολοι! Νόμιμοι, παράνομοι, όλοι ίδιοι είναι (λέει). Γιατί παίρνουν τις δουλειές των Ελλήνων. Βέβαια, αυτά δεν τα λέει γιατί είναι ρατσιστής. Οοχι. Τα λέει επειδή αγαπάει τη χώρα του. Μάλιστα. Τώρα τι σόι αγάπη για τη χώρα του έχει, τη στιγμή που παραδέχεται ότι «έχει πάρει σε δουλειές του Αλβανούς», τι να σας πω; Φαίνεται πως άλλο η πατρίδα κι άλλο (σπουδαιότερο) η τσέπη. Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, μπορώ να σας βεβαιώσω ότι αυτοί που έχουν τις ακριβώς αντίθετες απόψεις δεν θα έπαιρναν ποτέ στη δουλειά τους κάποιον με (ας πούμε) τατουάζ τον αγκυλωτό σταυρό, ακόμα κι αν προσφερόταν να δουλέψει τζάμπα. Αλλά θα τον έχουν δασκαλέψει φαντάζομαι οι φίλοι του (που θα τους δούμε παρακάτω).

Οι οποίοι φίλοι του ανήκουν στην αδάμαστη γενιά των αδάμαστων Ελλήνων. Διότι, κατά τον κ. Διαλεγμένο, που, να μην τα ξαναλέμε, δεν είναι ρατσιστής, οι Ελληνες είναι αδάμαστη φυλή. Τώρα, πώς είναι δυνατόν αυτή η αδάμαστη φυλή να διαλέγει για ηγέτες της αυτά τα σιχαμερά όντα που την κυβερνούν τόσες δεκαετίες, δεν ξέρω. Υποψιάζομαι πως είναι δάκτυλος των Νεφελίμ, αλλά δεν μπορώ να πάρω και όρκο.

Βέβαια αυτά είναι θεωρίες, ενώ ο κ. Διαλεγμένος, πρακτικός άνθρωπος, αν και καλλιτέχνης, μας δίνει συγκεκριμένα παραδείγματα περί του αδάμαστου των Ελλήνων: Είδε λέει στο τρένο ένα κορίτσι να έχει τρία κινητά! (Θα είχε κι άλλα, αλλά ας όψονται οι ξένοι που μας παίρνουν τις δουλειές). Και έχει ένα φίλο «που κάλυψε την πισίνα του με τάβλες και γκαζόν για να μην φαίνεται από το ελικόπτερο». Εμ, βέβαια, λέει! Αφού το κράτος μάς πίνει το αίμα σε φόρους και εισφορές, θα το κλέψουμε κι εμείς με τις τάβλες. Αναρωτήθηκε ποτέ ο οξυδερκής και έχων για όλα άποψη κ. Διαλεγμένος, γιατί να καταφύγει σ’ αυτά τα κόλπα το φιλαράκι του άμα πλήρωνε τους φόρους και τις εισφορές του; Το κακό το μάτι φοβήθηκε; Κι έκατσε ποτέ να σκεφτεί την πιθανότητα η ρίζα του κακού να βρίσκεται ακριβώς σ’ αυτά τα παραδείγματα που μας ανέφερε; Οτι δηλαδή οι κυβερνώντες δεν είναι τίποτε άλλο παρά τα πειθήνια όργανα των πολυεθνικών που φούσκωσαν με τρία κινητά την κοπελίτσα και των παράσιτων που πλουτίζουν σε βάρος της κοινωνίας; Δύσκολα πράγματα θα μου πείτε. Γιατί τι να σου κάνει ένα μαχαίρι σ’ αυτή την περίπτωση. Ενώ για τους ξένους…» *

  • Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, Επτά, Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: