Παραμύθια και «Τριαντάφυλλα» στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών

«Ο πνιγμένος από τα ελληνικά πιάνεται». Με αυτό το σύνθημα το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών παρουσίασε το πρόγραμμα της νέας καλλιτεχνικής περιόδου, το οποίο βασίζεται σε δικές του παραγωγές, μετακλήσεις και παράλληλες εκδηλώσεις.
«Φέτος ανοίγουμε το θέατρο στην πόλη. Καλούμε την πόλη στο μεγάλο πλαίσιο του θεάτρου. Ανοίγουμε το φουαγιέ του θεάτρου στη ζωγραφική. Καλούμε τους ερασιτέχνες της πόλης, ηθοποιούς, μουσικούς, κοντά μας. Φιλοδοξούμε να στηρίξουμε τη σύγχρονη καλλιτεχνική έκφραση. Αυτό νιώθουμε, αυτό πιστεύουμε, αυτό το αντίδοτο προτείνουμε», δήλωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου, Θοδωρής Γκόνης.

Η παιδική σκηνή θα παρουσιάσει ελληνικά, λαϊκά παραμύθια σε μια ενιαία παράσταση με τίτλο «Το μαλαματένιο μήλο», σε σκηνοθεσία Τ. Ράτζου, όλη τη χρονιά, για τα σχολεία, με πρεμιέρα την 11η Νοεμβρίου.

Ο Στ. Μάινας και ο Χρ. Χατζηπαναγιώτης θα παρουσιάσουν θεατρικά αναλόγια, ο πρώτος το «Συγκοπή πλατάνου» του Η. Παπαδημητρακόπουλου (18/12) και ο δεύτερος «Ο αφιλόξενος καρδινάλιος» του Ε. Γονατά (24/1/2011). Ο Θ. Γκόνης θα σκηνοθετήσει τη Φ. Κομνηνού στη «Δεύτερη γέννα» του Θ. Γρηγοριάδη (5-9/1/2011)

  • 4 συγγραφείς

Τέσσερις συγγραφείς που ζουν και εργάζονται στις Σέρρες οι Σ. Αραμπατζής, Γ. Καρτέρης, Λ. Μαυρόπουλος, Λ. Μαραγκάκης, διαβάζουν κείμενά τους (30-31/1/2011), ενώ στην κεντρική σκηνή θα παρουσιαστεί από τον Απρίλιο του 2011 η παράσταση «Σαν δέσμη από τριαντάφυλλα» σε κείμενα Καρυωτάκη-Πολυδούρη και σκηνοθεσία Θ. Γκόνη. Παράλληλα, το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών φιλοξενεί την παράσταση «Μαράναθά» σε σκηνοθεσία Δ. Αβδελιώδη με τη Γ. Κηλαηδόνη, «Το μόνο της ζωής μου ταξείδιον», επίσης σε σκηνοθεσία Δ. Αβδελιώδη, την κωμωδία «Κατσαρίδα» του Β. Μαυρογεωργίου, τη μουσικοθεατρική παράσταση «Αιώνες μακριά από την Αλάσκα» με την Π. Ζούνη και τον Θ. Οικονόμου, τη «Γυναίκα της Πάτρας» σε σκηνοθεσία Λ. Κιτσοπούλου με την Ελ. Κοκκίδου. Επίσης συναυλίες αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο με την Ε. Πασπαλά (24/10), της Ν. Μποφίλου (27/11), του Θ. Μικρούτσικου – Χρ. Θηβαίου (13/12), Μ. Φαραντούρη (28/2/2011) κ.ά.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: