Η τραγωδία του να αγαπάς παντοτινά

Το έργο του Γερμανού συγγραφέα Ρόναλντ Σίμελπφενιχ, το οποίο έχει ως αυθεντικό τίτλο «Γυναίκα από το παρελθόν», σκηνοθετεί η Εύη Δημητροπούλου στην παράσταση «Για πάντα». Στο έργο ξεδιπλώνεται η σχεδόν παράλογη απαίτηση μίας μεσήλικης γυναίκας, της Ρόμι, να διεκδικήσει τον εφηβικό της έρωτα, ζητώντας του να εκπληρώσει την υπόσχεση που της είχε δώσει 24 χρόνια πριν. Να την αγαπά παντοτινά. Η παράσταση φιλοξενείται κάθε Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή, έως τις 5 Νοεμβρίου στο «Μικρό Θέατρο».

  • «Η Ρόμι έρχεται από το μέλλον»

Ως μία γυναίκα αυτόνομη και ασυμβίβαστη, που έρχεται με πλήρη συναίσθηση να καταργήσει τη συμβατική σχέση του Φρανκ και να ζήσουν μαζί τον απόλυτο εφηβικό έρωτα, χαρακτήρισε την ηρωίδα που υποδύεται, η ηθοποιός Εύα Νέδου σε συνέντευξη Τύπου. «Η Ρόμι είναι η γυναίκα από το παρελθόν, που έρχεται να κλονίσει τη ζωή του Φρανκ, καθώς του ζητάει, να πραγματοποιήσει την υπόσχεση που της έδωσε ο πρωταγωνιστής. Είναι ένας τύπος ανθρώπου, που έρχεται από το μέλλον. Ενα μέλλον όπου η γυναίκα δεν επιζητά την κοινωνική αποκατάσταση αλλά τον απόλυτο έρωτα».

Η σκηνοθέτρια του έργου, από την άλλη, θεωρεί ότι η παράσταση ξεκινάει από τις παρυφές της κωμωδίας και φτάνει στα όρια της τραγωδίας. Οπως είπε, «ο συγγραφέας συνδύασε τους μικρούς διαλόγους, με τους μεγάλους μονολόγους συνεχίζοντας έτσι τη μεγάλη σχολή της κεντροευρωπαϊκής θεατρικής πραγματικότητας».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΑΛΑΜΕΣ, Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010 | ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: