«Λυσιστράτη» χωρίς φρένο

Ηδημοφιλέστατη, κατά Γιάννη Κακλέα interactive «Λυσιστράτη» του Εθνικού Θεάτρου, με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στον ομώνυμο γυναικείο ρόλο, παίρνει παράταση ζωής.

Είκοσι παραστάσεις, ξεκινώντας από 13 Οκτωβρίου, θα δώσουν ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και η παρέα του

Είκοσι παραστάσεις, ξεκινώντας από 13 Οκτωβρίου, θα δώσουν ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και η παρέα του

Η δυναμική που ανέπτυξε και η ζήτησή της όπου κι αν παίχτηκε έπεισαν τον Γιάννη Χουβαρδά, καλλιτεχνικό διευθυντή του θεάτρου, να τη «μετακομίσει» προσωρινά, για μόλις 20 παραστάσεις, στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Η αρχή θα γίνει στις 13 Οκτωβρίου.

Το έργο του Αριστοφάνη, μια ευφυής αντιπολεμική σάτιρα της πάλης των φύλων, στην παράσταση του Κακλέα δημιουργεί νέες συγκρούσεις, καθώς οι βασικοί γυναικείοι ρόλοι ερμηνεύονται από άνδρες, με επικεφαλής τον εξαιρετικό Βασίλη Χαραλαμπόπουλο. Η αθυρόστομη μετάφραση είναι του Κ.Χ. Μύρη, τα σκηνικά του Μανόλη Παντελιδάκη και τα κοστούμια της Ελένης Μανωλοπούλου. Οι μουσικές συνθέσεις του Σταύρου Γασπαράτου και οι χορογραφίες -που κατέχουν ειδική θέση στην παράσταση- τού Κυριάκου Κοσμίδη.

Οσο για τους υπόλοιπους βασικούς χαρακτήρες, Πρόβουλος είναι ο Θέμης Πάνου, Μυρρίνη η Ιφιγένεια Αστεριάδη, Κλεονίκη ο Γιώργος Χρυσοστόμου, Κινησίας αλλά και Μυρρίνη -σε ένα «παιχνίδι» πολυπροσωπίας του ρόλου- ο Μάκης Παπαδημητρίου και Λαμπιτώ ο Χρήστος Μαλάκης.

INFO: κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21.00, Κυριακή στις 19.30. Εισιτήρια: 25, 20, 15 και 35 ευρώ. Προπώληση: στο «Θέατρον» (Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ.: 212 254 0312) και στο http://www.theatron254.gr. Τηλεφωνικά στο 212-2540312 με χρέωση πιστωτικής κάρτας. Επίσης στα Public Συντάγματος και Πειραιά. [Ελευθεροτυπία, Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010]

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: