«Πώς να πω» Μπέκετ…

Τα κωμικά στοιχεία στο έργο του Μπέκετ, το ιδιότυπο χιούμορ και τη σκληρή ειρωνεία του Ιρλανδού δραματουργού, που στις συνήθεις αναγνώσεις του μπεκετικού έργου περνούν σε δεύτερη μοίρα, επιδιώκει να αναδείξει ο Δαμιανός Κωνσταντινίδης στην καινούργια δουλειά της θεατρικής ομάδας Angelus Novus που παρουσιάζεται από σήμερα, για δύο τριήμερα (1-3 και 8-10/10), στη Θεσσαλονίκη, στο θέατρο Σοφούλη της Καλαμαριάς.

Κάτω από τον γενικό τίτλο Πώς να πω, παρουσιάζονται μονόπρακτα γραμμένα σε μια περίοδο που εκτείνεται από το 1937 έως το 1988, αρκετά διαφορετικά μεταξύ τους ως προς τη μορφή και το περιεχόμενό τους. Ο μίτος όμως που τα ενώνει μέσα στο χρόνο είναι η ίδια έγνοια του συγγραφέα για τη θέση και τον ρόλο του λόγου, της υπερκατανάλωσής του ή της στέρησής του, στις σχέσεις των ανθρώπων και στη ζωή τους. Από την πολιτική Καταστροφή, του αυταρχικού σκηνοθέτη που επιδιώκει να εκμηδενίσει τον πρωταγωνιστή του, στο Πηγαινέλα, τις φανερές και κρυφές, για τον θεατή, συνομιλίες τριών γυναικών, το μονόπρακτο που δίνει και τον τίτλο της παράστασης, το τελευταίο που δημοσίευσε ο Μπέκετ πριν πεθάνει, και τα Πράξη χωρίς λόγια 2 και Play, η οντολογική αγωνία διατρέχει το έργο του Ιρλανδού συγγραφέα, καθώς κινείται αέναα ανάμεσα στο λόγο και τον μη λόγο.

Τα πέντε μονόπρακτα, στην παράσταση της ομάδας Angelus Novus, συνδέονται μεταξύ τους με μελοποιημένα Ποιήματα και αποσπάσματα από τις Σαχλοκουβέντες.

Παίρνουν μέρος οι ηθοποιοί Στέλλα Βογιατζάκη, Θέμης Θεοχάρογλου, Μαρία Μουστάκα και Δημήτρης Χατζημιχαηλίδης, ενώ τη μουσική του εκτελεί ζωντανά ο Κωστής Βοζίκης.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: